- Vi lever ikke i en 2007-verden, sier Anny Grethe Hauge, i DNB Eiendom i Tvedestrand.

Eiendomsmeglerne tror hyttene som ligger lenge på markedet er priset for høyt.

- Selgere og eiere forventer de samme gode prisene vi hadde i tidene rundt 2007 – de stanger i taket med for høye priser i forhold til hva markedet er ute etter nå, sier Ronny Jørstad i Aktiv Eiendomsmegling i Kragerø.

- Stabilt

Fritidsboligmarkedet hadde en jevn prisøkning fram til sent 2007 og 2008, før markedet snudde. Siden har prisene sunket jevnt, men nå mener flere meglere prisbunnen er nådd.

- Det har vært en nedgang i prisene i flere år nå, men nå tror jeg prisnivået er stabilt, og nådd det nivået hvor interessen er, sier Marius C. Lindhjem i DNB Eiendom i Vestfold.

Vet hva de vil ha

Det er fortsatt beliggenhet som er det viktigste kriteriet en kjøper ser etter ved en fritidsbolig

- Markedet er fortsatt kresent – de vet hva de vil ha, og hva de vil betale, forklarer Hauge i Tvedestrand.

Meglerne merker også at kjøperne har lagt til noen andre viktige kriterier på ønskelisten.

- Fastlandsbeliggenheter har den siste tiden hatt mest interesse, ettersom du lettere kommer deg til og fra hytten der, sier Hauge.

Også Jørstad i Kragerø har merket dette behovet.

- Det er fortsatt beliggenhet som ligger absolutt høyest på prioriteringslisten, men enklere ankomst og god standard på hytten er også blitt viktig for kjøperne de siste årene, sier Jørstad.

- De flotte, fantastiske boligene i skjærgården, men med dårlig vei, de er blitt mindre attraktive, legger han til.

Les også:

Inviterer alle til å saksøke Facebook

Tv-kanal innrømmer nederlag

Het sommer - stabile boligpriser(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.