Nå slippes ni fritidseiendommer ved sjøen på Hvaler, med prisantydning mellom 2,1 og 2,5 millioner kroner.

– For å si det enkelt tror jeg absolutt at folk får igjen pengene sine her. Dette er ikke noe dårlig investeringsobjekt, sier eiendomsmegler Henning Hesselberg i Fredrikstad-baserte Stavlund.

Kjøperen må riktignok kompromisse grundig på standard, størrelse og komfort.

De 38 kvadratmeter store hyttene på Kirkøy, 40 minutters biltur fra Fredrikstad, er oppført på 1960-tallet. De er ikke koblet opp mot vann og avløp, og har dermed ikke bad, men tørrtoaletter.

– Man må jo si det er enkel standard, noen av hyttene har også noe råte i gulvet. Så det er klart at man må regne med litt oppussing. Men tomtene er veldig fine, sier Hesselberg.

Trenger ikke hyttene

Det er fagforeningen til Fredrikstad-bedriften Denofa som selger unna de fleste av hyttene sine. Denofa-hyttene er nå blitt fradelt med egne tomter og selges nå som egne, små fritidseiendommer med tinglyste båtplasser og biloppstillingsplasser.

Advokat Helge Skaaraas har bistått fagforeningen med fradeling av tomter og regulering av området.

– Bedriften hadde på det meste flere 100 ansatte, mens det i dag er 40–50 ansatte. Dermed er behovet helt annerledes i dag. I stedet for å sitte med vedlikeholdet av alle disse fritidsboligene, ønsker de å selge de fleste, sier Skaaraas.

Tre hytter ble solgt for to år siden. Foreningen skal beholde et par av hyttene.

Den 38 kvadratmeter store fritidsboligen fra 1962 har to soverom, og ligger 15 meter fra sjøen. Prisantydning 2,5 millioner kroner.
Den 38 kvadratmeter store fritidsboligen fra 1962 har to soverom, og ligger 15 meter fra sjøen. Prisantydning 2,5 millioner kroner. (Foto: Stavlund)
 

– Blir jo aldri noe slott

– Hyttene ligger på selveiertomter, noe det ikke er så mye av på Hvaler, sier Hesselberg.

Ifølge Hesselberg åpner reguleringsplanen for å bygge på inntil 15 kvadratmeter i forbindelse med innlegging av vann og avløp. Hesselberg anslår at det kan koste opp mot en million kroner med påbygg, vann og avløp, bad og oppussing.

– Hyttene ligger innenfor 100-meterbeltet, derfor er utbygging strengt regulert. Så det blir jo aldri noe slott. Men hvis du betaler 2,5 millioner kroner og pusser opp for én million kroner, får du en sjønær hytte med bra standard for 3,5 millioner kroner. Hvis man er fornøyd med standarden slik den er i dag, vil det jo klart være billigere å sette disse hyttene istand, påpeker megleren.

Gjennomsnittsprisen for tinglyste fritidseiendommer på Hvaler siste 12 måneder er 2,3 millioner kroner, ifølge en oversikt eiendomsinformasjonstjenesten Ambita har utarbeidet for Dagens Næringsliv. Men det har også blitt omsatt Hvaler-hytter for i overkant av 15 millioner kroner i samme periode.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.