Boligprisene har hatt en solid stigning de siste årene, rentene er på rekordlave nivåer, og aktiviteten inn mot nyttår gjør at meglerne tror på godt hyttesalg på fjellet fremover.

- Julen er en tid hvor det vanligvis er mye visninger, så selger vi mesteparten av disse i løpet av januar. Vi har jo hatt absolutt bra med visninger og interesse på mange av prosjektene, så jeg tror det skal bli en bra start på det nye året i år også, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo.

Haatuft solgte flere fritidsboliger i dagene rett før jul, men i selve julen har ikke Haatuft signert noen kontrakter ennå.

- Det er litt trøblete å få til. Handlene kommer som regel i januar, sier Haatuft.

Han har ikke noen prisstatistikk for Geilo isolert sett, men oppfatter at prisene har ligget mer eller mindre flatt det siste året.

- Men vi har hatt en ganske god økning på volumet, antallet solgte. Der er vi betydelig opp i forhold til de siste to årene, sier Haatuft.

Mener fine forhold trekker opp salget

- Vi solgte veldig bra før jul.  Jeg solgte en fritidsbolig på Hafjelltoppen i går, og håper å lande en handel i dag, men det er sjelden jeg selger så mye i selve julen, sier Tore Rugsveen i DNB Eiendomsmegling Lillehammer, som selger mye hytter i Hafjell-området.

Hvis det er fint vær sier Rugsveen at salget ofte blir godt den påfølgende uken.

- Det har vært en fin jul med fine forhold i fjellet, så jeg ser relativt lyst på salget fremover, sier Rugsveen.

- Forrige vinter var det for mye snø og mye dårlig vær og dårlig sikt. Da tenkte jeg at dette var vondt og vanskelig. Men fra påsken og frem til nå har salget vært bra, og det samme sier andre meglere her i området, sier Rugsveen.

Ifølge Rugsveen er interessen størst for fritidsboliger i prisklassen 2-4 millioner kroner.​

- Flere får råd til hytte

- Det skjer ikke hvert år, men i år har vi kjørt fellesvisninger i julen, som har vært godt besøkt, og vi har fått bra med henvendelser, sier eiendomsmegler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1 Lillehammer, som selger mye leiligheter i Sjusjøen-området.

- Vi hadde jo også en fin høst med bra salg og god fart i markedet, og jeg er optimist foran resten av sesongen, sier Holen Bergseng, som likevel ikke forventer noen prisvekst å snakke om.

Utsiktene for et nytt år med rentekutt, tror hun også vil slå ut positivt for omsetningen i hyttemarkedet.

- En viktig forskjell mellom hyttemarkedet og boligmarkedet, er at det er mer egenkapital i hyttemarkedet. Man har gjerne bolig fra før, og kjøper seg hytte når man får arv, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Dermed er hyttemarkedet mindre rentesensitivt enn boligmarkedet, påpeker Øye.

- Så det blir ikke noen boom i hyttemarkedet nå, men det er klart at det er flere som sier de får råd til hytte med utsikter til stadig lavere renter, sier Øye.

Les også:
Pris 45 mill.: Denne hytta har ingen klart å selge på seks år
Hermine Midelfart kjøpte «særdeles påkostet» Norefjell-krypinn
Michael Schumacher selger Trysil-luksus for 22 millioner
Geilo: Fjerner utleieplikten for alle
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.