I slutten av mai la Bjørn Bunæs (70) ut sin egen fritidseiendom «Vindbar» på Skjæløy, rett nord for Hankø, for salg.

Prislappen på den 5,6 mål store strandeiendommen var likelydende med taksten på 21 millioner kroner. Nå har han solgt den selv, uten meglerhjelp.

- Det tok jo noen måneder, men salget gikk greit, dét, sier Bunæs til Dagens Næringsliv.

I mai sa Bunæs at det ikke ville bli aktuelt å selge under takst, men måtte nøye seg med noe mindre.

- Det ble et bra salg, men vi har blitt enige om å ikke gå ut med prisen. Jeg fikk mindre enn 21 millioner kroner, men mer enn 18, sier Bunæs.

Har spart 200-400.000 kroner

Dermed anslår Bunæs at han har spart 200-400.000 kroner på å droppe megler.

Ny eier på eiendommen er ennå ikke tinglyst.

- Det var ikke slik at dørene ble løpt ned, men det var flere seriøse interessenter, sier Bunæs.

Eiendommen ble kun annonsert på Finn.no og på egen nettside. Ifølge Bunæs kostet «Vindbar» 2,5 millioner kroner for 25 år siden, og har siden blitt oppgradert for 10-15 millioner kroner.

Også høsten 2014 solgte Bunæs en strandperle på samme sted på egen hånd. Den gikk for 23 millioner kroner, men hadde bilvei helt frem, noe den siste eiendommen ikke har.

- Bryr seg ikke om megleren

- Folk i dette sjiktet bryr seg ikke om megleren. Det er produktet de er interessert i, og de følger godt med når ting er til salgs. Jeg kan godt forstå at folk som ikke er vant til salg velger megler. Men på dette nivået her tror jeg det ikke er noe vits, forutsatt at du kan dette selv. Jeg kan i hvert fall forklare og selge eiendommen ut fra kvalitetene den har, etter som jeg har eid stedet i 25 år og har likt det veldig godt, sier Bunæs, som er styreformann og hovedaksjonær i Telemark kildevann.

Strandeiendommen på 5,6 mål tomt rommer to private strender, dypvannsbrygge, hovedhus på 120 kvadratmeter og et anneks på 35 kvadratmeter. Hovedhuset og annekset fullstendig restaurert og eiendommen har fire soverom og 11 sengeplasser.

Hytten har to parkeringsplasser fem minutters gange unna eller man kan komme dit med tre-fire minutter i båt.

«Fritidseiendom av de sjeldne med svært god beliggenhet. Eiendommen må ansees som et "liebhaber" objekt. Det er ikke mange tilsvarende eiendommer på markedet i dag.», skriver takstmannen i taksten.

Les også:
Spår rekordår for dyre sjøhytter: Markedets dyreste hytte solgt med rabatt 

De ivrigste hyttekjøperne: «Folk under 40 og som gjerne bor i blokk i byen»

 Flytter formuen til hyttemarkedet (DN +)

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.