En 57 mål stor sjøeiendom på ved Langvika Tjøme kommer nå for salg med en prislapp på 48 millioner kroner. Dette er dermed den dyreste eiendommen for salg på det åpne markedet nå.

- Vi ser både for oss at en privatperson kjøper stedet og beholder den som en «perle», eller at noen utvikler eiendommen til bolig- eller fritidsformål, sier seniormegler Børre Gåsvær i Nordvik og Partners.

Etter det Gåsvær kjenner til, vil 48 millioner kroner være ny prisrekord på Tjøme.

- Jeg kjenner ikke til at det har blitt omsatt dyrere eiendommer her, sier megleren.

Privat sandstrand

Eiendommen består blant annet av et stort to etasjers hus som tidligere har vært pensjonat, et to etasjers «sovehus» og en mindre strandhytte.

- Dette er rett og slett et fantastisk sted, med veldig fin beliggenhet, sier Gåsvær.

Ifølge megleren fremstår stedet som oppgradert og godt vedlikeholdt, selv om det likevel er behov for ytterligere moderniseringer om boligen skal tilfredsstille flere av dagens krav til bruk og tidsmessighet.

Med eiendommen følger også en egen strandlinje, en liten og privat sandstrand, en gammel steinbrygge.

Eiendommen har vært i familien gjennom tre generasjoner.

- Men nå har man kommet dit at man ikke skal bruke den som hytte lenger. De ønsker å bruke somrene andre steder og på andre måter enn å ta vare på en stor bygningsmasse, selv om stedet er idyllisk, sier Gåsvær.

Forsvarer prisantydningen

Eter finanskrisen har det tidvis vært tungt å selge større sjøeiendommer som koster flere titallsmillioner kroner.

Men megleren mener den friske prisantydningen på 48 millioner kroner kan forsvares:

- Her har vi både en både en stor og praktfull eiendom, og en kommune som ikke er negativ til at man «gjør ting», sier Gåsvær.

Les også
Nå er det 11,7 prosent dyrere å kjøpe hytte ved sjøen
Nøtterøy og Tjøme ligger på pristoppen
Etterlyser flere dyre strandperler 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.