- Jeg er veldig fornøyd, sier eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren som fikk solgt Schumacher-hytta i Trysil omtrent på dagen tre måneder etter at han la den ut å finn.no og annonserte den i avisen.

Michael Schumacher, som ble alvorlig skadet i en skiulykke i romjulen for ett år siden, fikk ifølge Bikrem solgt den tidligere familiehytta til en pris "rett i nærheten" av prisantydning og takst på 22 millioner kroner. Kjøperen er ifølge Birkrem utenlandsk, men han kan ikke røpe navnet på vedkommende.

Kjøper grundig sjekket

- Vi hadde visning for denne personen og hans familie helt i starten av vinterferien. De fikk en ordentlig "wow"-følelse da de kom inn i hytta, sier Birkrem som ikke har hatt anledning til å markedsføre Schumachers hytte med interiørbilder på nett.

-Det har vært hans fristed borte fra mediejaget han har vært utsatt for gjennom hele livet, sier Birkrem.

Nettopp derfor har også potensielle interessenter blitt sjekket grundig før de har fått innvilget visning og vært nødt til å identifisere seg, for å unngå at papparazier har kommet for å snikfotograferer hytta innvendig.

- Alle kameraer og telefoner har vært lagt igjen i vindfanget, sier Birkrem som har hatt fire visninger av hytta. Det har kommet inn et annet bud som har blitt avvist. Kjøperen tok selv kontakt med Birkrem.

-Dette var ingen jeg hadde i kartoteket, sier Birkrem som likevel fant mye informasjon om vedkommende på nett, men likevel ikke tror det er en person som ville blitt gjenkjent i Norge.

Fristed

Michael Schumacher, som er Formel 1-verdensmester syv ganger, bygde luksushytta i Trysil på midten av 90-tallet. Her bodde han og familien flere måneder i løpet av året.  Barna kunne være på ski i slalombakken alene og Schumacher kunne trene fotball med lokale Nybergsund Idrettslag. Han bidro også økonomisk da Nybergsund Idrettshall ble bygd.

Men hytta ble ifølge Birkrem mindre brukt etter at barna kom i skolealder. Den har ikke vært utleid, men en norsk venn av familien skal ha hatt tilgang på den de senere årene. Fritidseiendommen på 3,4 mål grenser mot skibakken, mens hytta med primærareal på 645 kvadratmeter har håndlaftede tømmervegger, garasje med plass til seks–syv biler i tillegg til leke- og treningsrom i kjelleren med tilhørende spa.

- Noen hytter er bygd for lun og fin stemning der du kan trives som familie, samtidig som du har over 700 kvadratmeter, så du har jo god plass, sier Birkrem.

Planen var ifølge eiendomsmegleren å legge ut hytta for salg på nyåret ifjor, men salget ble lagt på is da Schumacher havnet i koma etter en skiulykke i alpene. Schumacher våknet ifølge mediene av koma ifjor sommer. VG siterte før jul en tidligere kollega av Schumacher som hevdet at den tidligere Formel 1-føreren ikke kan prate og sitter lammet i rullestol, men det er ikke kommet noen offisielle uttalelser vedrørende Schumachers nåværende helsetilstand.

Les også:
Nyheter Michael Schumacher selger Trysil-luksus for 22 millioner
Bygde drømmekollektiv til fjells
Slik har hytteprisene utviklet seg det siste året(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.