Særlig landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har kuttet i støtten til frivillige organisasjoner, skriver Dagsavisen.

På kuttlisten står blant annet 4H Norge som mister 405.000 kroner i støtte, Det norske Skogselskap som mister 340.000 kroner og Norges Vel som mister 1 million kroner i støtte i 2015 dersom budsjettet vedtas.

Natur og Ungdom, Norsk bioenergiforening og ungdomsorganisasjonen Spire blir kuttet helt ut fra Listhaugs støtteliste.

– Et mønster

Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti reagerer på «seigpiningen» av frivilligheten og varsler omkamp i budsjettforhandlingene. Han kaller kuttene «smålige». Også SV reagerer.

– Dette ser ut som et mønster. Regjeringen uttrykker stor støtte til noe, for så å kutte økonomien. Det gjelder frivilligheten, de fattigste, avisene, matproduksjonen, rettshjelp, arbeidsledige og så videre, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til NTB.

– Styrker frivillige

Selv om det kuttes mange steder, trekker stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) fram at andre organisasjoner, som frivillige organisasjoner innen Kriminalomsorgen, får økt støtte.

– Organisasjonene gjør et arbeid det står respekt av, og som de innsatte får mye igjen for. Regjeringen vil stimulere dette viktige arbeidet, sier han til NTB.

Samtidig som Landbruksdepartementet kutter i støtten til en rekke organisasjoner, foreslår departementet å gi støtte til Dyrebeskyttelsen, Norges Bygdeungdomslag og Norsk seterkultur i 2015. Ingen av dem fikk midler i 2014. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.