57-åringen som ble funnet død i en utbrent bil i Lier onsdag var direktør i det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline, skriver VG Nett fredag.

- Han har arbeidet hos oss i mer enn ti år. Det som har skjedd er bare tragisk. Jeg tror det holder som kommentar, sier administrerende direktør i Frontline, Jens Martin Jensen, til VG.

Siktet for drap
57-åringens kone (52) er siktet for er siktet for forsettlig drap på sin mann. Hun nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen. Kvinnens advokat Bent Luther skal møte sin klient i løpet av langfredag.

– Jeg har ennå ikke fått sakens dokumenter eller møtt henne, men har vært i kontakt med henne etter at hun ble pågrepet. Hun er sterkt preget av hendelsen og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun nekter straffskyld, sier Luther til NTB.

Advokaten opplyser at politiet vil framstille hennes for varetektsfengsling lørdag, og at han forventer å få sakens dokumenter i løpet av fredag ettermiddag. Han tar sikte på å få møte sin klient i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Utbrent bil
Kvinnens 57 år gamle ektemann ble onsdag funnet død i en utbrent bil i Lier i Buskerud. Verken bilen eller ektemannen ble meldt savnet av den nå drapssiktede kvinnen fra Tranby i Buskerud.

– Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokken 15. Da snakket 57-åringen på telefon med en bekjent. Det var en helt normal samtale, sier politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge avisen var ekteparet i ferd med å gå fra hverandre og var involvert i en tvist om barnefordeling. Parets tre mindreårige barn, som fortsatt bor i deres felles hjem på Tranby, tas nå hånd om av øvrig familie.

Tips og observasjoner
Politiet har fått inn flere interessante tips i saken. Politiet ber alle som var ute natt til onsdag, og andre som har gjort observasjoner, om å melde seg. Etterforskerne prøver nå å finne ut hvor den mørkeblå BMW kabrioleten har beveget seg i tidsrommet mandag ettermiddag til onsdag.

De nærmeste dagene vil familie og nær omgangskrets bli avhørt, og fredag eller lørdag vil politiet avgjøre om den siktede kvinnen skal fremstilles for varetektsfengsling. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.