Frontline vil fusjonere med Fronline 2012 med Frontline som overtakende part. I sammenslåingen gir hver Frontline 2012 aksje rett til å motta 2,5 Frontline-aksjer. Frontline venter å utstede 584 millioner aksjer. Etter sammenslåing vil selskapet ha 782 aksjer totalt.

Det opplyses i en melding torsdag.

-Ved sammenslåing Frontline og Frontline 2012 vil vi gjenvinne Frontlines posisjon som et ledende tankselskap. Det kombinerte selskapet vil ha en stor flåte og en sterk balanse som setter oss i stand å vinne ytterligere markedsandeler gjennom oppkjøp og konsolideringsmuligheter, sier John Fredriksen, som er styreleder både i Frontline og Frontline 2012, i meldingen.

Fredriksen sier videre at «Med dagens sterke tankmarked og attraktiv cash breakeven-priser, tror vi det sammenslåtte selskapet vil generere betydelig fri kontantstrøm.

-Hensikten er å betale ut overskuddslikviditet som utbytte etter styrets skjønn. Jeg er veldig fornøyd med denne fusjonen, og jeg er fast bestemt på å utvikle og vokse selskapet videre, sier Fredriksen.

Gjennomføring av fusjonen er betinget av vanlige vilkår og regulatoriske godkjenninger.

Fusjonen skal også godkjennes av aksjonærene i Frontline og Frontline 2012 i ekstraordinær generalforsamling som forventes å bli holdt i fjerde kvartal 2015 og fusjonen forventes å fullføres så snart som mulig etterpå.

Godkjennelse av fusjonen krever at minimum 75 prosent av de stemmeberettigede aksjonærene i Frontline 2012 og 50 prosent av de stemmeberettigede aksjonærene Frontline stemmer for fusjonen.

I forbindelse med generalforsamlingene vil Hemen Holding, et selskap indirekte kontrollert av stiftelser etablert av John Fredriksen, eie rundt 13 prosent av de ordinære aksjene i Frontline og om lag 59 prosent av de ordinære aksjer i Frontline 2012.

Ship Finance International eier om lag 28 av de ordinære aksjene i Frontline.

Ship Finance og Hemen Holding selskapene har inngått avtaler om å stemme med alle sine respektive andeler i favør av fusjonen, fremgår det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeprisene svakt opp etter betydelig fall

Det norske vurderer rettssak om Johan Sverdrup-fordelingen

Røkke får enda mindre i Sverdrup-fordeling