Frontline mener det er fornuftig å chartre ut en økt andel av selskapets skip på lengre kontrakter i dagens marked for å øke dekningen. Flere aktører er i markedet for både korte og lange kontrakter, men Frontline vil fokusere på lengre kontrakter.

Det sier konsernsjef Robert Hvide Macleod i Frontline under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

- Men, jeg vil ikke si hvor stor andel vi tar sikte på, (…) det avhenger av mulighetene, sier han.

Macleod sier det også er god etterspørsel etter eldre tonnasje for slike kontrakter i markedet, ikke bare nyere.

Frontline venter mener at trenden går mot lengre avtaler i markedet.

- Vi venter at vi vil se flere treårige avtaler, sier Macleod.

Selskapet venter å være aktivt i timechartermarkedet både på timecharter inn og ut.

- Dette vil avhenge av markedet, sier Macleod.

Frontline venter få skrapinger av skip gitt det sterke markedet, og er derfor bekymret for ordreboken på lengre sikt.

Ser høyere rater

Frontline venter sterkere tankrater inn i fjerde kvartal drevet av at volumene ventes å ta seg opp igjen etter blant annet vedlikehold ved raffinerier blir ferdig.

- Vi venter at tvungen lagring vil vedvare, og venter at tankmarkedet vil hente seg inn igjen og gi god inntjening fremover, sier han.

Fullfører

For kort tid siden fusjonerte Frontline og Frontline 2012. Frontline har fokus på å fullføre fusjonen, før eventuelle kjøp av ny tonnasje, selv om eiendelsprisene er lave i forhold til dagens rater.

- Når vi ser på nybyggene har prisene kommet ned, det samme har annenhåndsmarkedet. Vi følger situasjonen nøye, men hovedfokus er å fullføre fusjonen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.