Tidligere leder i Fremskrittspartiets ungdom, advokat i Kluge, Ove Vanebo, blir fredag utnevnt som statssekretær for justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, som - før Sylvi Listhaug overtok rollen - var regjeringens hoggestabbe for de som ønsker en mer liberal asyl- og innvandringspolitikk. Vanebo tar over for Vidar Brein-Karlsen, som erstatter Jøran Kallmyr, statssekretæren som gikk av for å prøve seg i den kombinerte PR- og advokatbransjen.

Da Ove Vanebo ledet Fpu fra 2008 til 2012, sto han for for fri innvandring så lenge folk betaler for eget opphold, en klassisk liberalistisk holdning. Han ville at Frp skulle gå bort i fra den populistiske innvandringskritikken.

- Det er helt klart at det er de innvandrerskeptiske i partiet som har gått over streken noen ganger. Nå må vi se på hva slags retorikk vi som er mer liberale benytter oss av. Det er ikke nødvendig å komme med så negative budskap. Mye av innvandringen er positiv for både nordmenn og innvandrere, sa Vanebo til Adresseavisen.

Det mener han ikke lenger. (Saken fortsetter under).

 

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke lenger er for fri innvandring. Innvandring har både positive og negative sider, men i lys av flyktningestrømmen til Europa, ser et bredt flertall på Stortinget behovet for innstramminger, sier Vanebo til DN i dag.

Han vil ikke kommentere DNs opplysninger om at han blir utnevnt som statssekretær.

SE VIDEO:

Sentralbanksjefen: - Nå kommer vinteren
Statsministeren, finansministeren og sjefanalytiker i Nordea Markets kommenterer talen.
02:17
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.