De siste fem årene har Nav anmeldt over 7.400 nordmenn for trygdesvindel. Til sammen dreier det seg om svindel for over 870 millioner kroner.

Det får Frps leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget til å reagere.

– Det kan virke som at vi er i ferd med å få en ny nasjonal sykdom som kan kalles "trygdenarkomani". Denne sykdommen er voksende. Vi politikere må være villig til å gi Nav økte ressurser slik at de kan få avdekket flere svindlere, sier Eriksson til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Han mener at alt tyder på at det bare er toppen av isfjellet som er avdekket når det gjelder omfanget av trygdesvindelen, og mener det har å gjøre med endring av kultur og holdninger hos folk.

– De tenker at det ikke er så farlig, og så putter de det største sugerøret de finner ned i trygdekassen, mener han.

Han forventer at regjeringspartiene styrker innsatsen mot trygdemisbruket og foreslår å innføre en karantenetid for dem som misbruker systemet.

– De som bevisst og grovt svindler velferdsstaten må miste retten til å motta trygd i en gitt periode. Selv om straffenivået har blitt skjerpet de siste årene, så har det tydeligvis ikke skremt bort svindlere, mener Eriksson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.