Det var en svært offensiv generalsekretær Geir A. Mo som fredag redegjorde for skattesaken som i flere år har versert mellom Skatt Øst og Fremskrittspartiet.

Mo viste til avisoppslag med påstander om en hemmelig bankkonto og skjulte lønnsutbetalinger til medlemmene av Frps stortingsgruppe i perioden 1995-2005. Han anklaget skatte- og ligningsmyndighetene for å ha lekket som en sil og forhåndsprosedert saken i hytt og vær.

– Og nå har skattemyndighetene snudd helt rundt. Nå er det ikke lenger lønnsutbetalinger det er snakk om, men manglende innbetalt arbeidsgiveravgift på 23.000 kroner årlig. Men vi mener også dette er feil, og klager deler av vedtaket til skatteklagenemnda, sa Frps generalsekretær.

De store på plass
På pressekonferansen til Frp deltok også Carl I. Hagen, som var parlamentarisk leder i den aktuelle perioden, og dagens parlamentariske leder og partiformann Siv Jensen.

Mo fant det besynderlig at det bare var ett parti som fikk ettersyn av regnskapet til sin stortingsgruppe, og han langet ut mot skattemyndighetene.

– Skatt Øst bryr seg ikke om hva som er sant, og er ikke interessert i å se på hva vi har sendt dem av dokumentasjon, tordnet Mo.

Han spurte retorisk om Frp skulle legge seg flate for påstandene og lekkasjene, eller bruke retten til å argumentere for seg.

– Denne retten har vi som alle andre. Og den valgte vi å bruke. Vi har slåss fordi vi mente vi hadde handlet riktig og fordi vi hadde ressursene til å ta til motmæle, sa generalsekretæren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.