Viseadministrerende direktør Bjørn Thømt måtte gå på dagen fra Vesta før helgen. Tidligere har blant andre finansdirektør Egil Herman Sjursen, Alf Henriksen – toppsjef innen salg og Rune Gaustad – toppsjef for skade – gått.

Holder kjeft
Det er imidlertid ingen som vil si noe offentlig om hva som skjer i skadeforsikringsselskapet Vesta i Fyllingsdalen i Bergen, skriver Dagens Næringsliv. Ingen DN har snakket skal ellers ha fått gode forkl#229er på hvorfor opp mot 20 direktører er avskiltet som direktører det siste halvannet året.

– Slik utrygghet lammer organisasjonen. Folk slutter å si noe av frykt for at det ikke passer sjefen. Man tuter med, sier en.

Etter at danske Tryg overtok eierskapet for Vesta i juni 2002, er Vesta redusert til en dansk filial uten de store fullmaktene.

Felles struktur
– Jeg forstår at noen føler det er ubehagelig. Det er følsomt når det gjelder personer. Når vi arbeider sammen i Danmark og Norge, må vi ha en felles struktur for titler. Vi har gått over til funksjonstitler. Dette gjelder også i Danmark. Der er det minst 20 direktører som ikke har tittel underdirektør, avdelingsdirektør eller visedirektør lenger, sier Tryg Vestas konsernsjef Stine Bosse til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.