Amerikanske aksjer var ventet å åpne opp fredag, positivt påvirket av at arbeidsmarkedsrapporten fra USA for april viste at antall nye jobber steg overraskende mye.

Men nøkkelindeksene endte i rødt - slik som igår. Dow falt 1,3 prosent og Nasdaq-indeksen raste 2,3 prosent.

Både uroen rundt krisen i Hellas og valgresultatet i Storbritannia som vil gi "a hung parliment" (ingen av partiene har flertall, red. anm), bidro til fortsatt nervøs stemning på Wall Street.

Etter dagens markante fall er alle de tre nøkkelindeksene i minus både uken under ett og så langt i år.

Investorene har heller ikke klart å legge bak seg det enorme fallet torsdag kveld, selv om det meste av fallet ble hentet inn igjen den siste timen.

- Investorene er veldig forvrirret over hvordan markedet kan falle hundrevis av poeng i løpet av få minutter, og inntil det kommer konkrete svar kommer de ikke til å føle seg trygge, sa forvalter Andrew Neale hos Fogel Neale Partners til CNNMoney.

Les også: - Pølsefingre ga børsstup

Gode jobbtall
Dagens jobbrapport viste at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 290.000 personer i april, mot en ventet oppgang på 190.000, ifølge Bloomberg-estimater. Ledighetsraten steg til 9,9 prosent, mot en ventet rate på 9,7 prosent.

Les mer her: Jobbjubel i USA

Ifølge sjeføkonom Stuart Hoffman i PNC Financial Services steg ledighetsraten som følge av at personer som tidligere har vært ute av sysselsetningsstyrken nå har kommet tilbake og søker arbeid. Det melder TDN Finans.

Men til tross for flere jobber, stiger ledigheten i USA:
<b>Stigende ledighet tross flere jobber</b>

Torsdag falt de amerikanske aksjene kraftig, tynget blant annet av frykt for smitte til Europa og USA fra statsfinanskrisen i Hellas. Tidligere fredag har både den tyske Forbundsdagen og Forbundsrådet godkjent den greske støttepakken.

Les torsdagens børskommentar her: Aksjeras i New York

Apple stuper
Nokia opplyste i en pressemelding fredag ettermiddag at de saksøker Apple for brudd på fem patenter i forbindelse med Apples iPhone og iPad 3G-produkter.

Patentene gjelder teknologi for forbedret tale- og dataoverføring, posisjoneringsdata i applikasjoner og antennekonfigurering.

Apple-aksjen faller på nyheten.

Dow Jones - ned 1,3 prosent til 10.380 poeng

Nasdaq Composite - ned 2,3 prosent til 2.266 poeng

S&P 500 - ned 1,5 prosent til 1.111 poeng(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.