Natt til torsdag ble det klart at Senatet i USA godkjenner forslaget til en ny og revidert redningspakke på 700 milliarder dollar.

Les saken: Krisepakken vedtatt

Men fremdeles råder usikkerheten, for pengene står nemlig på sperret konto inntil Representantenes hus har fått vurdert den på ny. Og der sitter de samme menneskene som kastet verden ut i kaos ved å stemme nei til den forrige versjonen.

Redningsplanen blir trolig lagt frem for Representantenes hus fredag.

Forlenger shorting-forbudet
SEC, Securities and Exchange Commission, har også kunngjort at de vil forlenge forbudet mot short-salg frem til 17. oktober, eventuelt opptil tre dager etter at redningsplanen er vedtatt.

Onsdag falt kursene svakt tilbake. Les gårsdagens børskommentar: Nervøs stemning på Wall Street

En drøy halvtime før børsåpning torsdag slapp myndighetene arbeidsledighetstallene for forrige uke, som viste høyere vekst i ledige enn ventet: Økt ledighet i USA.

Tallene tolkes som enda et tegn på at den amerikanske økonomien har grunnleggende problemer.

- Flere vil miste jobbene sine
Ifølge Wall Street Journal kommer det enda flere tegn på at økonomien svekkes, og det vises også til at Federal Reserve ifølge WSJs kilder vurderer å kutte renten, noe som i så fall vil skje en gang etter at Kongressen har behandlet krisepakkeforslaget.

- Det at bankene fortsatt er forsiktige, at vi ser at selskapene finner det vanskelig å hente kapital, betyr at folk kommer til å miste jobbene sine, og det har indirekte effekter for hele økonomien, sier forvalter Andy Lynch i Schroder Investment Management til Bloomberg News.

USAs president George Bush ber Representantenes hus godta redningspakken og advarer også om at folks jobber står i fare.

Les:
Bush: - Folks jobber er i fare

Voldsomt ordrefall
Elendige nøkkeltall hjalp heller ikke de amerikanske aksjemarkedene i dag.

Investorene fikk handlet en halvtime før tallene for industriordre ble lagt frem. På forhånd var det ventet et kraftig fall på tre prosent, men statistikken viser at det står enda verre til.

Markert fall for USAs industri

Fallet på fire prosent er det største på to år.

Etter at indeksene hadde gått i en retning - nedover - siden åpning, falt de ytterligere som følge av den dystre statistikken.