Halvparten av alle olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel går snart ut på dato, men Statoil ønsker å forlenge levetiden deres, melder NRK.

Petroleumstilsynet er skeptisk og frykter store ulykker på gamle plattformer som har vært dårlig vedlikeholdt. Tilsynet er i sin risikorapport svært kritisk til vedlikeholdsarbeidet på de aldrende plattformene, hevder NRK.

Pressetalskvinne i Petroleumstilsynet Inger Anda sier styring av vedlikehold på lang og kort sikt må være veldig god. Der er det store utfordringer som vi har brukt mye tid på, sier hun.

I rapporten står det at”vedlikeholdsstyringen må bli bedre, til dels betydelig bedre. For flere aktørers vedkommende må vi bruke ord som alvorlig når dagens situasjon skal beskrives”, heter det blant annet i rapporten.

Vil forlenge levetiden
Informasjonssjef Gisle Johanson i Statoil sier at det er styrende for deres virksomhet at sikkerheten skal gå foran alt.

– Basert på at vi gjennomfører de tiltak som er nødvendig for å ivareta sikkerheten, kan vi drive plattformer lenger enn det som var forutsatt i utgangspunktet, sier Johanson.

Han bekrefter at Statoil har som ambisjon å forlenge levetiden på de aktuelle plattformene i flere år fremover. På flere er det allerede innvilget forlenget levetid, sier Johanson.

Den første installasjonen på norsk sokkel, Ekofisk, er snart 40 år. Virksomheten pågår fortsatt for fullt.

Les også: 160 milliarder for å fjerne gamle oljeinstallasjoner


«Dette er en advarsel!»

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.