Ghanem, som har jobbet ni år ved Opec-hovedkvarterer og nå er toppsjef i National Oil Corporation i Libya, sier det er behov for store og tunge investeringer for å øke verdens energiproduksjon, skriver Aftenposten

Nå er han bekymret for at leverandørene til oljeindustrien er blitt dyrere og dyrere, samtidig som oljeprisen er kraftig ned de siste månedene.

Krise om fem-seks år?
Skulle oljeprisen falle ytterligere uten at leverandørene blir billigere, tror Ghanem vi ikke får de nødvendige investeringene i ny produksjon og økt utvinning.

- Da kan det inntreffe en global energikrise. Allerede om fem-seks år, sier Shukry Ghanem til avisen.

Avviser Opec-kutt

Shukry Ghanem sier samtidig at Opec ikke vil vedta nye produksjonskutt på morgendagens ministermøte i Nigeria. Nå ber han Norge om å bidra hvis nye prisfall skulle kreve kutt.

-Markedet er n¨å nær en balanse. Det er kanskje litt fulle oljelagre noen steder, men vi tror de vil gå ned i løpet av vinteren. Vi vil ikke nøle med å kutte senere, hvis det viser seg at det er behov for det, sier Ghanem til DN.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.