Mandag denne uken meldte selskapet Norwegian Energy Company ASA (Noreco) at de hadde kjøpt seg inn i Dalsnuten, et felt som ligger nært Gro-feltet.

Onsdag kom det melding om at storhåpet på norsk sokkel, Gro-feltet, kan være betydelig mindre enn man håpet.

Les mer her: Les også: - En stor skuffelse for Norge

- Var oppkjøpet i Dalsnuten en dårlig investering, med tanke på nyhetene om Gro-feltet?

- Nei, vi vurderer det fremdles til å være svært attraktivt, sier Skott Kerr, administrerende direktør i Noreco, til DN.no.

Norecos avtale med BG Norge gikk ut på å overta en 10 prosents eierandel i letelisensen PL392 gjennom en bæreavtale av borekostnader.

Ulik geologi
Kerr frykter ikke at en tom avgrensningsbrønn på Gro vil bety dårligere funnsannsynlighet på Dalsnuten.

- Feltene ligger nært, men de har ikke samme geologi. Dalsnuten har i hovedsak geologiske lag fra Jura, mens Gro i hovedsak er Kritt, sier Scott Kerr, som legger til at all ny data over området er av interesse.

- Vi har fremdeles tro på funn på Dalsnuten, i utgangspunktet gass, men det gjenstår å se, sier Kerr.

Aker Drillings gigantrigg Aker Barents utfører for tiden oppdraget med avgrensningsbrønnen ved Gro og har planlagt oppstart på Dalsnuten i september.

Operatør på både Gro og Dalsnuten er A/S Norske Shell.

Dalsnuten ligger i den vestlige delen av Norskehavet, vest for gassfunnet Gro, og med kjøpet mandag utvidet Noreco ytterligere sin leteaktivitet i dette området. Selskapet har fra før eierandeler i flere andre letelisenser i området, inkludert en 50 prosents andel i lisensen PL520 som er lokalisert sør for Dalsnuten-prospektet.

 

Les også: - En stor skuffelse for Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.