Advarslene er ment å skremme politikere, byråkrater og velgere før en kontroversiell reformpakke for Japan, skriver Dagens Næringsliv.

Naoto Kan har brukt uken etter at han inntok statsministerkontoret til å snakke åpent om problemene i den japanske økonomien. Japan står foran en alvorlig krise.

- En klar risiko
- Våre offentlige finanser har blitt de verste av noe industriland i verden. Den offentlige gjelden er enorm og øker fortsatt. Det er vanskelig å fortsette med en politikk som er basert på utstedelse av obligasjoner og dermed nye låneopptak, sier Kan.

- Det er en klar risiko for en kollaps i Japan. Forvirringen i eurosonen som ble utløst av Hellas viser hva som kan skje hvis vi fortsetter å utstede ny gjeld og dermed mister tilliten i obligasjonsmarkedet, sier Naoto Kan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.