Børsen endte igår på sitt laveste nivå i år. Siden begynnelsen av mai er fallet på hele 10,4 prosent.

– Det er fortsatt en nedside på Oslo Børs. Men heldigvis er det ganske lavt priset allerede. Med skikkelig kriseprising vil det falle 20 prosent til, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i meglerhuset Swedbank First Securities til Dagens Næringsliv.

Et krakk defineres ofte som et børsfall på over 20 prosent på få uker.

– Men det skjer kun dersom det blir full krise og det har gått fra dårlige tall til katastrofale tall, legger Hermanrud til.

Aksjestrategen poengterer at børsen har falt mye allerede, slik at bildet ikke bare er negativt.

– Det er lett å bli for negativ når markedet allerede har falt, aksjene er blitt uvanlig billige. På prisingsnivåer som i dag har man alltid fått meget høy avkastning, selv om man noen ganger har måttet vente to–tre år på gevinsten, sier Hermanrud.

Han anbefaler likevel investorer og småsparere å holde seg unna børsen fremover.

Frykter ny knekk
Erik Roland, aksjestrateg i Nordea, påpeker at børsfallet er uttrykk for usikkerheten som oppleves i aksjemarkedet for øyeblikket med stor usikkerhet i Europa.

- Politikerne i EU har ikke klart å hindre en smitteeffekt fra den kaotiske situasjonen i Hellas, sier han til Finansavisen.

Det svake vekstbildet globalt tynger også oljeprisen, som i går falt under 100 dollar fatet.

- Oslo Børs har mye mot seg akkurat i dag og frykten for en ny knekk får investorene til å klatre opp på gjerdet, sier Roland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.