Lakseoppdrettsselskapet Marine Harvest advarer den nye regjeringen mot å innføre et mer liberalt lisensregime for oppdrettsbransjen i Norge. Det kom frem da selskapet la frem sin tredjekvartalsrapport tirsdag. Under presentasjonen viste Aarskog til det han betegner som «løse rykter».

- Vi tenker at bærekraft er tre ting: det miljømessige, det økonomiske og det sosiale. Fra et helhetsståsted, tror jeg det er veldig lurt å ta dette gradvis, sier Aarskog til DN.no.

- Er du bekymret for at regjeringen ikke har samme syn?

- Jeg tror regjeringen forstår dette. Vi spiller uansett inn våre syn fordi vi håper de skal høre på oss, svarer Aarskog.

Øker produksjonen
Selskapet planlegger selv å øke produksjonen i Norge neste år. Aarskog gjentar samtidig sitt politiske ønske om en tiårsplan for hele oppdrettsnæringen. Det er kun rom for en forutsigbar kapasitetsvekst på 3 til 5 prosent årlig, mener han.

- Har dette også sammenheng med en frykt for overproduksjon.

- Vi tror ikke det blir en overproduksjon i nær fremtid. De biologiske utfordringene i Chile vedvarer. I Norge ser det fornuftig ut, i hvertfall det neste året. Så tror jeg det er viktig at man ikke slipper fritt reguleringer, sier Aarskog.

Gode tall
Det var ellers en svært fornøyd konsernsjef som denne morgenen kunne legge frem gode tall på Hotel Continental i hovedstaden.

Fra fjorårets til årets tredjekvartal økte det John Fredriksen-dominerte konsernet sitt resultat før skatt fra -99 millioner til 557 millioner kroner. Dette var riktignok langt under analytikernes forventning om 727 millioner kroner, skriver TDN Finans.

Markedet reagerer positivt på tirsdags ferske tall. Aksjen stiger 0,14 prosent til 7,04 kroner per aksje.

Se kursutviklingen her.

Les mer: Godt og blandet fra Marine Harvest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.