Hele boligmarkedet fra de dyreste luksusvillaene til de minste leilighetene står utsatt til etter børsfallet.

– Men det er massemarkedet jeg er mest redd for. Situasjonen minner sterkt om situasjonen etter børskrakket i oktober 1987. Den gang tok det het halvt år før boligmarkedet knakk. Med mindre psykologien i boligmarkedet tilføres optimisme, er jeg redd vi kan få en gjentagelse nå, sier Caspersen til Dagens Næringsliv.

Hvilken vei tror du boligprisene går? Diskuter saken nedenfor!

«Tvangsmessig optimistisk eiendomsmegler»
Siviløkonomen og eiendomsmegleren sier han ikke kan se hva som kan snu dagens psykologi i boligmarkedet, og frykter at reaksjonen kan komme enda raskere nå enn for 20 år siden, fordi det allerede er inne i en negativ trend.

Advokat og eiendomsmegler Odd Kalsnes sier han snakker som en ekte, «tvangsmessig optimistisk eiendomsmegler», når han tror markedet vil bremse, men ikke falle som i 1988.

Les:
Tvangsselger bolig til 0 kroner
Advarer unge mot lånefest på boligen
Flere låner 100 prosent til bolig

Kan håndtere reduksjon
Torbjørn Ek som er nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening, sier det slik:

– Når saldoen på aksjekontoen synker, følger lysten til å kjøpe ny bolig etter.

Han tror tror likevel ikke vi vil få et krakk som i 1988, men at folk flest kan håndtere en reduksjon i boligprisene, med unntak av dem som har lånt for mye eller eksponert seg for sterkt i aksjemarkedet.

Seniorrådgiver Kurt Bekkevold i Finanshuset og forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 har svart på lesernes spørsmål om sp#229 i urolige tider.

Les mer her! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.