Det er bråstopp for både salg og kjøp av eiendomsfond. Over 100 milliarder kroner er blitt plassert i eiendomsfond siden produktet ble lansert rundt 2003, skriver Dagens Næringsliv.

Da en kunde av Orkla Finans ringte for å selge seg ut av eiendomsfondet Aberdeen Norge II fikk han beskjed om at det ikke var mulig. Det til tross for at kunden tilbød seg å selge andelene med et tap på 30 prosent, ifølge DN.

- Jeg fikk beskjed om at det ikke finnes kjøpere, sier kunden som vil være anonym.

Trygg havn er blåst bort

Orkla Finans bekrefter overfor avisen at det er svært få kjøpere i annenhåndsmarkedet for eiendomsfond.

- Men det er klart at går man langt nok ned i pris, så får man solgt, sier direktør for eiendom i Orkla Finans Lars Kristiansen til DN. Som et bilde på hvor langt ned man må gå for å få solgt seg ut bruker Kristiansen fallet på 80 prosent i eiendomsselskapet Norwegian Property.

Den trygge havnen for sparepengene som mange trodde de hadde funnet i eiendomsfondene er nå blåst bort i og med økte renter og fallende priser både i bolig- og næringseiendomsmarkedet.

Trodde han kunne selge
Eiendomsfondene er konstruert til å vare mellom 5-10 år. Sitter man i eiendomsfondet hele perioden, kan man fortsatt komme ut med gevinst. Problemet er når man vil ut før fondet avsluttes.

- Det ble ikke kommunisert av selger at det ikke var mulig å komme seg ut av fondet før nedstengningen i fondet. Det ble gitt klar beskjed om at hvis man ville ut før, så gikk det greit, sier kunden til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.