Tautrekkingen om en økonomisk krisepakke fortsetter i USA, der demokratene anklager republikanernes presidentkandidat John McCain for å sabotere forhandlingene.

Les også: Dette krangler de om

En dag etter at president Bush advarte om at hele den amerikanske økonomien står på spill, endte forhandlingene om kriseplanen på 700 milliarder dollar i kaos torsdag kveld, melder amerikanske medier.

Les også: Bush advarer mot panikk

Lovgiverne i Kongressen kjeftet på hverandre over konkurrerende motforslag, og etter timeslange møter mellom nøkkelrepresentanter brøt forhandlingene ifølge CNNMoney sammen sent på kvelden uten at det hadde vært noen fremgang.

President George W. Bush hadde torsdag både McCain og demokratenes presidentkandidat Barack Obama på besøk i Det hvite hus, i et forsøk på å sikre tilslutning til sin planlagte krisepakke på nærmere 4.000 milliarder kroner.

– Skade prosessen
Stemningen under møtet var amper, og størst motstand møtte Bush hos sin partikollega McCain.

– John McCain gjorde ingenting for å hjelpe. Han bidro bare til å skade prosessen, tordnet demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, som selv deltok på møtet.

Ifølge demokratene har McCain vendt ryggen til Bushs forslag til krisepakke, som demokratene har vært med på å forhandle om de siste dagene, og omfavner nå i stedet en alternativ plan utarbeidet av en gruppe konservative republikanere i Kongressen.

– Det høres ut som om senator McCain har tatt parti med republikanerne i Representantenes hus, som ønsker en helt annen tilnærming, konstaterer demokratenes kongressrepresentant Henry Waxsman.

Rykket ut
Mens det få timer før møtet i Det hvite hus ble meldt om enighet om en krisepakke, ble det etter møtet snakket om fullstendig sammenbrudd.

Finansminister Henry Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke kastet seg begge i bilene og satte kurs for Kongressen, i et forsøk på å få forhandlingene tilbake på sporet.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, ga samtidig klar beskjed om hvor skoen trykker og ba Paulson ta stilling til republikanernes alternative forslag til krisepakke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.