Økokrim har i tillegg tiltalt én av dem i tråd med siktelsen, daværende toppsjef Trond Arne Aas, for markedsmanipulasjon.

Økokrim mener de fire satt på innsideinformasjon da de solgte aksjer i 2012, skriver Finansavisen. Tiltalen kommet over et år etter de fire ble siktet. Tiltalen er i tråd med siktelsen.

DN har tidligere skrevet at de tre andre som var siktet i saken var Funcoms tidligere finansdirektør Bjørn Toften (DN+), tidligere nestleder styret Torleif Ahlsand (DN+), og Morten Schjelle Larssen. 

Etter det avisen kjenner til, skal det være aksjehandler fra sommeren 2012 som er omfattet av tiltalen. Økokrim mener de tiltalte satt på innsideinformasjon etter at de hadde forlatt selskapet.

– Alle stiller seg uforstående

En drøy måned etter at storsatsingen «The Secret World» ble lansert, falt aksjekursen, noe selskapet skyldte på svakt salg og dårlige anmeldelser. Kort tid senere ble staben halvert, og Finanstilsynet og Oslo Børs begynte å granske de aktuelle aksjehandlene.

– Alle de fire som er tiltalt, er samstemte om at de stiller seg uforstående til tiltalen. De er uenige i Økokrims vurderinger i at dette var innsideinformasjon. Økokrim ønsker å flytte grensen for hva som skal anses for å være innsideinformasjon. Derfor ser vi fram til å imøtegå tiltalen i retten, sier advokat Frode Sulland, som er engasjert av den tidligere toppsjefen som er tiltalt for både innsidehandel og markedsmanipulasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Etterforskningen mot Funcom-innsiderne fortsetter

 
Får ikke oppnevnt forsvarer dnPlus  (DN+)

Etterforskes fortsatt dnPlus (DN+)

Følg markedsutviklingen på DN Investor