Den Oslo Børs-noterte spillprodusenten Funcom opplyser torsdag ettermiddag at selskapet har hentet i overkant av 50 millioner kroner i en rettet emisjon, samtidig som selskapet har ingått en avtale om å bytte deler av selskapets gjeld mot nye aksjer i selskapet.

Den rettede emisjonen på 95,97 millioner nye aksjer ble gjort til kurs 0,55 kroner per aksje og gir et bruttoproveny på 52,8 millioner kroner.

Til sammenligning sluttet Funcom-aksjen på 2,45 kroner per aksje på Oslo Børs onsdag. På Oslo Børs raser selskapets aksjekurs 57 prosent til 1,04 kroner etter at meldingen om emisjonen og restruktureringen av gjelden ble kjent.

Pengene fra emisjonen skal brukes til å utvikle det kommende spillet Conan Exiles, samt to andre titler, tilbakebetaling av et kortsiktig lån på 500.000 dollar som ble tatt opp i april i år og generelle selskapsformål.

Selskapet opplyser at det også har undersøkt alternative finansieringsformer. Mulighetene ble imidlertid begrenset av selskapets gjeldsforpliktelser, likviditetsbegrensninger og prisingen av selskapets aksjer i markedet, opplyses det i meldingen.

Selskapets styre mener derfor at en rettet emisjon var den beste muligheten for å hente ny kapital. Emisjonen sikrer ifølge meldingen sleksapet finansiering i minst 12 måneder til.

Dersom selskapets ordinære generalforsamling 30. juni godkjenner ytterligere utstedelser av nye aksjer, vil det å gjennomføre en reparasjonsemisjon på 15 millioner nye aksjer for å redusere den utvannende effekten som torsdagens emisjon har for mange av aksjonærene.

Selskapet opplyser samtidig at det har ingått en avtale med KGJ Investment om restrukturering av to konvertible lån,  datert henholdsvis 13. april 2013 og 21. desember 2011.

KGJ vil konvertere 7,7 millioner dollar av pålydende i lånene til 42,78 millioner nye aksjer. Konverteringskursen er dermed 0,18 dollar per aksje, tilsvarende 1,48 kroner med dagens dollarkurs.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Seadrill slo forventningene  

Asia i dag: Alibaba under etterforskning

Disney stanser seddelpressen

Se DNtv:

Hør nyeste utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.