– Bayer vil bestå som selskapets navn. Monsanto vil bli avviklet som forretningsnavn, heter det i en uttalelse fra Bayer.

Konsernet legger til at det regner med å kunne skrive under på avtalen, verdt 54 milliarder euro (om lag 514 millioner kroner), torsdag denne uken, etter at amerikanske myndigheter i forrige uke ga grønt lys for salget av kontroversielle Monsanto.

En betingelse er imidlertid at det nye selskapet må selge unna virksomheter for nærmere 75 milliarder kroner. Virksomhetene vil bli solgt til det tyske BASF-konsernet for å sikre fortsatt konkurranse, blant annet i markedene for oliven- og rapsolje, frø og frøbehandling.

EU-kommisjonen godkjente sammenslåingen i mars, og satte da samme krav om at deler av virksomheten måtte selges til Basf.

Sammenslåingen vil uansett resultere i verdens største aktør innen frø og plantegift. Miljøvernere og andre aktivister har vært sterkt kritiske til fusjonen og frykter at det sammenslåtte selskapet vil få altfor stor kontroll over frø, såkorn og plantevernmidler.(Vilkår)

Lærte å kjøre bil i en Land Rover
Avtroppende Equinor-direktør John Knight viser frem Land Roveren sin fra 1948. Bilen ble først laget med aluminium og maling tiltenkt Spitfire–fly.
01:00
Publisert: