Siden påsketider har EDB Business Partner jobbet med å fusjonere med sin svensk-finske konkurrent TietoEnator.

Dagens Næringsliv skriver torsdag at etter det avisen erfarer er det gjennomført en finansiell og juridisk gjennomgang, due diligence.

Nå har fusjonsforsøket strandet.

– Prosessen er avsluttet. Vi klarte ikke å regne hjem et bud som ville være vesentlig høyere enn budet fra Nordic Capital som styret i TietoEnator hadde avslått. Da var det ikke noe poeng i å gå videre. Men jeg mener fortsatt en sammenslåing mellom de to selskapene er riktig både industrielt og finansielt. sier EDB-sjef Endre Rangnes til DN.

Analytiker i Fondsfinans Arild Nysæther slapp onsdag en analyse der han nedgraderte EDB-aksjen til selg, og forklarte endringen blant annet med at han ikke trodde fusjonen mellom EDB og TietoEnator vil bli noe av.

Les: Storfusjon kan glippe for EDB

 - Vi tror ikke lenger på en strukturell prosess med TietoEnator, skrev Nysæther.

Det fikk han altså rett i.

EDB-aksjen falt nesten tolv prosent på børsen igår.

Blackstone satte ned foten
DN skriver at det var EDBs samarbeidspartner Blackstone som til slutt trakk seg ut av prosessen. Blackstone mente at fondet ikke ville klare å nå sitt avkastningsmål, og satte en stopper for fusjonen.

Bekrefter at diskusjonene er avsluttet
TietoEnator sendte torsdag ut en børsmelding der de bekrefter at diskusjoner mellom TietoEnator og potensielle budgivere nå er avsluttet.

- Siden Cidron Services bud på TietoEnator den20. mars har styret ført detaljerte diskusjoner og gitt due diligence til alle parter som har indikert interesse for å kjøpe selskapet. Etter vurdering av de ulike alternativene og det verditilskudd som hver og en representerer, er det styrets enstemmige oppfatning at ingen av forslagene utgjør et konkret og realiserbart alternativ som gir en rettferdig verdisetting for aksjeeiere og innehavere av opsjonsrettigheter, skriver styreformann Anders Ullberg i børsmeldingen.

Samtlige diskusjoner med potensielle budgivere er derfor avsluttet, men styret kommer til å granske TietoEnators strategi ved sitt årlige strategimøte i sommer. De vil offentliggjøre en sammenfatning i forbindelse med publiseringen av sin delårsrapport den 18. juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.