Torsdag vil fylkestinget i Finnmark trolig gå med på Høyres forslag, melder NRK. Så sent som i november sa det samme fylkestinget kategorisk nei til sammenslåing, men regjeringen ønsker å kutte antall fylker fra dagens 19 til rundt ti.

– Det er klart, Finnmark vil etter all sannsynlighet ikke bestå slik som det er i dag. Skal vi være med å påvirke fremtiden vår må vi gå inn i forhandlinger, sier Høyres Jo Inge Hesjevik. Han tror ting kan gå veldig fort dersom det først begynner å skje noe.

– Enten så gjør vi det med at vi jobber for å få en god løsning for Finnmark, eller så vil nok Stortinget til slutt peke på hvordan vi skal se ut.

Stortinget har allerede godkjent søknaden fra de to trøndelagsfylkene om å slå seg sammen til ett, stort Trøndelag. Dermed blir antall fylker redusert til 18 allerede ved årsskiftet om halvannet år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norge får 18 fylker

Følg markedet på DN Investor