Dermed blir landets fylker redusert fra 19 til 18 fra og med 1. januar 2018.

Ord som «historisk» og «gratulerer» ble ytret fra talerstolen da Stortinget onsdag sluttet seg til den enstemmige innstillingen fra kommunalkomiteen om å la de to fylkene slå seg sammen, slik begge fylker har vedtatt og bedt om.

Sammenslåingen er en del av den pågående kommune- og regionreformen, der regjeringen har bedt landets kommuner og fylkeskommuner om å vurdere om det er grunnlag for å slå seg sammen med nabofylker. Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag vedtok i vår at de vil bli den første sammenslåingen i regionreformen.

Et samlet Trøndelag med om lag 450.000 innbyggere vil bli det femte største fylket i innbyggertall. Arealmessig vil det nye storfylket bli landets sjette største fylke.

Les også: Tror Stordalen har fått solstikk

I USA frykter investorene at en teknologiboble er i ferd med å sprekke

- Brå og kraftig boligprisnedgang


Se DNtv:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: