Zidane 2-brønnen i Norskehavet inneholder store mengder gass, bekreftet Oljedirektoratet igår. Det har vært knyttet stor spenning til boringen ved Heidrun-feltet. Sammen med det tidligere Zidane 1-funnet kan feltet inneholde utvinnbar gass med en salgsverdi på 40 milliarder kroner, ifølge selskapet.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Kari Johnsen gjorde det geologiske grunnarbeidet for RWE Dea Norge, etter at gigantselskapet Conoco hadde bommet med bare noen meter for 25 år siden.

Nye seismiske data og kreative hoder bidro til å knekke koden for brønnen som ligger på 4000 meters dyp. Andre eksperter trodde bergartene hadde sprukket opp, slik at gassen hadde sivet ut.

Johnsen innrømmer at hun gamblet.

– Dette var en boring med høy risiko. Dybden og trykket gjorde det til en dyr brønn å bore. Andre hadde dessuten bommet tidligere. Det gjør det litt krevende å anbefale å bore der, sier hun.

Men boringen, som ble fulgt med stor spenning i oljebransjen, traff til slutt en kolonne med gass – helt på grensen til den gamle tørre brønnen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.