Gapet mellom svarte og hvite er større enn det har vært på 25 år som følge av at ikke-hvite er hardest rammet av den økonomiske krisen.

Middelformuen til hvite husholdninger er 20 ganger så stor som svarte husholdninger og 18 ganger så stor som latinske husholdninger, viser en analyse av ny offentlig statistikk fra 2009, som er gjort av Pew Research Center.

Den viktigste grunnen til det økende gapet i alle grupper er synkende boligpriser, men latinske er hardest rammet i boligmarkedet.

Ulikheten økte kraftig fra 2005 til 2009 som følge av at kollapsen i boligmarkedet førte til lavere verdi av boligene.

Bakgrunnen for at de ble hardere rammet, er at minoritetsgruppene har en større andel av sin formue investert i boliger enn hvite har. Over halvparten av deres formue er i boliger, mens det gjelder 44 prosent av de hvites formue.

Svarte og latinere tapte en større andel av formuen enn hvite også på aksjemarkedet og i investeringsfond.

Langvarig arbeidsløshet og lavere inntekt bidrar også til det økende gapet.

I juni i år var 16,2 prosent av de svarte uten arbeid, mens det samme gjaldt 11,6 prosent av latinske amerikanere og 8,1 prosent av hvite.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.