I en sjeldent amper selskapsmelding til Oslo Børs-handelsplassen Oslo Axess gir Nordic Financials styreleder Lars Brandeggen inntrykk av at selskapet vil ta kontakt med blant annet Finanstilsynet i striden mot Warren Capital.

Investeringsselskapet mener Warren Capital, som driver aktiv forvaltning av Nordic Financials midler, urettmessig har tatt penger fra Nordic Financials bankkonto. Striden mellom de to selskapene er knyttet til at Nordic Financials vil betale ut et utbytte på 77,7 millioner kroner til sine aksjonærer.

For å frigjøre penger til utbyttet ønsker selskapet å gjøre uttrekk hos Warren Capital, som forvalter Nordic Financials investeringer.

- Forvalter Warren Capital anser uttrekk å være i strid med avtalen og har avslått å følge krav fra styret om å frigjøre visse beløp, skriver Brandeggen i meldingen.

-Illojalt
Nordic Financials mener Warren Capital på andre måter har opptrådt illojalt, og skriver at det varslet Warren Capital om mulig heving av forvalteravtalen.

Nordic Financials skriver videre at Warren Capital oppfatter uttak av midler som en oppsigelse av forvalteravtalen, ettersom uttak ikke er regulert. Nordic Financials avviser at det har sagt opp avtalen om forvaltning.

Warren Capital har i etterkant sendt ut en pressemelding med sin egen versjon av saken.

Forvalterselskapet mener en instruks om å utbetale rundt 75 prosent av selskapets kapital "innebar en oppsigelse av forvalteravtalen, siden verken forvalter- eller den tilhørende mandatavtale hjemler en slik inngripende endring uten enighet mellom partene", står det i meldingen.

Warren Capital skal deretter ha blitt varslet om mulig erstatningskrav og heving om ikke styrets detaljerte instrukser har blitt etterfulgt, skriver forvaltningsselskapet videre.

Overført penger
Striden skal ifølge Nordic Financials ha resultert i at Warren Capital har brukt sin fullmakt og tatt ut 10,4 millioner kroner fra Nordic Financials konto. Pengene skal være overført til en klientkonto i Advokatfirmaet Kvale.

Warren Capital skriver i sin pressemelding at forvalteravtalen har bestemmelser som regulerer Warren Cap

itals honorar ved oppsigelse.

Etter det DN.no forstår er det disse bestemmelsene som er bakgrunnen for at Warren Capital mener det har rett til å få utbetalt tre års forvalterhonorar og stipulert gevinstdeling. Nordic Financials bestrider kravet.

Det er disse pengene som skal være overført til klientkonto hos Advokatfirmaet Kvale.

Peter Warren, som indirekte eier den største aksjeposten Warren Capital henviser til administrerende direktør i selskapet, Øyvind Tvilde, for kommentarer. Tvilde igjen viser til selskapets styreleder Christian Wahl, som viser til meldingen han har sendt ut.

Truer med tilsynet
Nordic Financials mener det er alvorlig at Warren Capital, som har konsesjon til å drive med verdipapirforvaltning, har opptrådt på denne måten.

- Kontakt med relevante institusjoner blir tatt for å få tilbakeført Selskapets midler raskest mulig. Alle kostnader og tap for Selskapet som følge av WCap's handlinger vil bli søkt motregnet opparbeidet suksess fee til forvalter; anslått til drøye NOK 3,0 mill per Q3-2013, skriver Nordic Financials i meldingen.

På Nordic Financials nettsider kommer det frem at investeringsselskapet har hatt et nært samarbeid med Warren-selskapene. I tillegg til at Warren Capital har stått for den aktive forvaltningen, har Nordic Financials også leid inn daglig leder-tjenester fra Warren Business Management.

Se på DN Play: Slik ser den amerikanske finansjournalisten på Norge(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.