Én av tre arbeidstakere er villig til å gå med på lønnskutt for å redde jobben, viser en fersk undersøkelse.

I undersøkelsen utført på oppdrag fra Aftenposten stiller 33 prosent av de spurte seg positive til å gå ned i lønn, men fortsette med normal arbeidstid.

46 prosent er negative til et slik løsning, mens 14 prosent er nøytrale. 7 prosent er usikre på hva de mener om en slik løsning.

Lønnskutt med samme arbeidstid har 50 prosent større oppslutning hos arbeidstakere i privat sektor enn i det offentlige.

– Jeg er ikke så veldig overrasket. Å beholde jobben er utrolig viktig for hver enkelts økonomi selv om man skulle tjene noe mindre, sier finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen til avisen i en kommentar til undersøkelsen.

I samme undersøkelse kommer det også fram at 45 prosent er positive til å kutte lønnen om også arbeidstiden blir kortere.

44 prosent er villige til å ta lengre ferie uten ekstra feriepenger.

Undersøkelsen viser også at jo lenger til høyre man sympatiserer politisk, jo mindre er frykten for å miste jobben.

Frp- og Rødt-velgere er minst positive til å jobbe like mye med lavere lønn. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.