Her er tabellen over gasellene i Akershus.

DNtv:Møt gasellevinneren fra Akershus.

–I dag kunne jeg aldri tenke meg å legge pinne på pinne og bygge et hus selv.

Snekker Frode Hultin jobber som produksjonsleder i Bo Klokt, årets gasellevinner i Akershus. Bak Hultin på byggefeltet Folkestad i Våler kommune reiser en ny enebolig seg.

Bo Klokt satte opp 20 hus fra produktseriene Myresjøhus og SmålandsVillan ifjor. Ferdighusene produseres av Prevesta, og Prevesta-boligene ga Bo Klokt en omsetning på 35,5 millioner kroner i 2006. I år regner den lille norske aktøren med å sette opp 70 boliger, og nær tredoble omsetningen til 100 millioner kroner.

250 boliger per år
– Fremover tror jeg at vi kan sette opp 200-250 boliger i året, sier Bo Klokt-gründer Øystein Hjelseth.

Salgsveksten har ikke gått upåaktet hen. I våres hentet Block Watne 650 millioner kroner i aksjemarkedet for å kjøpe produsenten Prevesta til 1,73 milliarder kroner. Det svenske selskapet skiller seg fra Block Watnes tradisjonelle hus, ved at opp til 95 prosent av boligen ferdigstilles på fabrikk.

– Med alt som kan gå galt, ville jeg heller valgt et slikt hus, sier Hultin i Bo Klokt og peker bort på seksjonshuset med en grunnflate på 90 kvadratmeter.

Huset er på halvannen etasje, der første etasje leveres i to deler. Hvitevarer, blandebatterier og klesskap ble installert i seksjonene på fabrikken i Myresjö i svenske Småland.

– Denne gangen rakk de ikke å tapetsere, men normalt sett er dét også gjort, smiler Hultin.

Møter nye krav
35.783 personer flyttet til Akershus i 2006. Ifølge tall fra SSB, ble Akershus kun slått av Oslo og Rogaland i netto tilflytting i 2006.

– Med en radius på 20 mil rundt Oslo dekker vi et område hvor 40-50 prosent av Norges befolkning bor, sier gründer Hjelseth, i dag prosjektleder i Bo Klokt.

Selskapet han startet i 2002 sikter seg inn med rimeligere boliger til personer med tomt og utbyggere med tomter under utvikling. Bo Klokt har også tatt hele jobben selv og solgt ferdig oppsatte hus.

I Boligtvistnemnda, som er underlagt Forbrukerrådet og behandler klager som gjelder kjøp og oppføring av nye boliger, mener de at seksjonshusene har noe for seg. Husene er i likhet med produktseriene til Prevesta satt sammen av seksjoner bygd på fabrikk.

– Vi vil se mer av disse seksjonshusene. Deres fremste fordel er at produsentene har bedre kontroll med fukt og fuktstyring under byggingen, sier Svein Gloslie, sekretær i Boligtvistnemnda.

Gloslie nevner også de nye myndighetskravene når det kommer til energibesp#229. Bo Klokts boliger har varmepumpe og møter de nye kravene.

Grilling i Våler
Ti minutter unna byggefeltet Folkestad foregår innspurten på Moss Rygge Flyplass, som offisielt åpner torsdag. På byggfeltet Folkestad har Bo Klokt kjøpt tomt og setter nå opp et hus i produktserien SmålandsVillan. Siden skal huset selges til høystbydende.

– Budsjettet ligger på to millioner kroner. Vi håper å få minst 2,6 millioner for huset., sier bas Hultin.

Klokken halv fem på ettermiddagen kan arbeidslaget til Hultin grille pølser på gårdsplassen. Da gjenstår kun takstenen utvendig. SmåhusVillan, som er et av to produktserier Bo Klokt fører, regner den norske gasellen 14 arbeidsdager på å fullføre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.