Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Per Thrana
Per Thrana les mer

Gasellene

- Vi går tøffe tider i møte

Midt-Gudbrandsal Næringsforening frykter ordrenedgangen på hytter bare er starten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Daglig leder Sverre Sætre i Midt-Gudbrandsdal Næringsforening vil ikke svartmale situasjonen, men mener næringslivet i regionen allerede merker konjunkturnedgangen.

– Mange entreprenørbedrifter merker ordrenedgang. Men flere har reserver stående, og bygg- og anlegg har nok å gjøre ut neste år, men så må det komme nye oppdrag. Vi setter vår lit til at det offentlige hoster opp nye prosjekter, sier Sætre.

Les også: Speider etter hyttefolketHan håper ny E6 gjennom Gudbrandsdalen kommer inn i Nasjonal Transportplan for 2010. Det er også godt nytt at Sør-Fron og Nord-Fron kommune har gått sammen om å bygge et badeanlegg til 60-70 millioner kroner.

Les også: - Regner med et økende marked

Innen hyttemarkedet er det betydelig reduksjon allerede, mener Sætre.

– Det er ikke tvil om at hyttemarkedet går tøffe tider i møte. Maskinentreprenørene er mindre i fjellet nå. Men lavere renter kan stanse nedgangen i salget. Uansett er det viktig å være omstillingsvillig og se seg om etter nye bransjer, sier Sætre.

DN.nos hyttespesial: <b>Her er Norges heteste hyttested</b>

Gasellene Gasellene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.