Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Elin Høyland
Elin Høyland les mer

Gasellene

Speider etter hyttefolket

Nye i hytter i Oppland venter på eiere, men Oslo-folk uteblir.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Anne Berit Frøslid (59) i Oppland Bygg & Anlegg «omskolerte» seg fra frisør til eier og daglig leder innen hyttebygging. Nå står nøkkelferdige hytter i Synnfjell klare til innrykk, men Oslo-folk er ikke lenger like interessert.

– Det var nok flere folk i fjellet for å se på hytter på denne årstiden ifjor enn i år, men vi ser likevel lyst på det, sier Frøslid.

Les også: - Regner med et økende marked

Hun driver Oppland Bygg & Anlegg sammen med ektemann, to sønner og en kontorassistent. Av totalt 25 ansatte er 15 bygningsarbeidere rekruttert i Litauen.

70 prosent av inntektene til familiebedriften er fra hyttebygging i fjellområdet rundt Dokka, og blir det bråstopp i salget, må selskapet finne andre inntekter fort.

– Vi har andre ting vi kan drive med. Vi må nok gå mer inn på anleggsdelen og offentlige kunder. Vi er spente nå på hvordan markedet utvikler seg, sier Frøslid.

Les også: - Vi går tøffe tider i møte

Hun startet først et transportselskap sammen med sin svigerinne i 1990, men slo dette sammen med ektemannens bygg- og anleggsvirksomhet i 1999. Nå kan finanskrisen igjen gjøre at selskapet må endre profil.

– Tiden vil vise om finanskrisen får betydning for oss. Vi har lagt oss på en kundemasse som ligger midt på treet, det vil si at vi har kunder med en smertegrense på 3,5 millioner kroner, sier hun.

Da DN besøkte selskapet for en drøy uke siden sto én hytte usolgt i Synnfjell. Selskapet bygger stort sett bare nye på oppdrag.

– Det blir jo skreket veldig opp nå, men jeg kan ikke tro at det blir helt bråstopp. Vi er avhengig av å få solgt det vi har, men det er ikke krise nå, sier Frøslid.

Selskapet har en rammeavtale med den lokale Nordea-filialen på tre millioner kroner som kan tas av ved behov. Egenkapitalandelen i 2007 var på 17,62 prosent, noe som er lavere enn snittet for gasellebedriftene de siste to årene.

Gasellene Gasellene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.