Torsdag kåret Dagens Næringsliv Eco-1 Bioenergi til Årets gaselle. Selskapet er fylkesvinner i Hedmark.

- Det er veldig godt. En fin påskjønnelse å få for et stykke arbeid, sa gründer Geir Harald Ingeborgrud, da han mottok prisen av DN-redaktør Amund Djuve.

På noen få år har Ingeborgrud fått Hamar-selskapet til å bli en stor aktør innen bioenergi.

- Hva var grunnen til at du startet selskapet for fem år siden? spurte Djuve under prisutdelingen.

- Det startet med at jeg kjørte mye fra Hamar til Bergen. Jeg leste om en fyr som heter Kurt Oddekalv som hadde presset sin Toyota til å godta biodiesel. Jeg fant leverandøren han brukte, og testet det på min bil. Det fungerte, og det var jo kult å kjøre på noe annet enn det du kunne kjøpe på bensinstasjonen, svarte Ingeborgrud.

- Det er jo kult å prøve noe nytt, la han til.

Sammen med investor Jon Erik Brøndmo planlegger gründeren å bygge Eco-1 Bioenergi til å bli et milliardselskap. Brøndmo var torsdag med opp på scenen for å motta den prestisjetunge prisen. Det var også selskapets operative sjef Erland Lundby og tekniske sjef Kåre Anders Ingeborgrud.

Les alt om Årets Gaselle i fredagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Eco-1 Bioenergi mottok prisen torsdag ettermiddag.
Eco-1 Bioenergi mottok prisen torsdag ettermiddag. (Foto: Thomas Haugersveen)

Les mer om vinneren: Tanker opp med grønn energi

Finalisene: I dag kan én av dem bli Årets gaselle 2013

Les alt om årets gaseller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.