Gründerne Bjørn Ove Bertelsen og Glenn Selvik er i lokalet til selskapet som reklamerer med «lottomillionærer er ikke som vanlige millionærer». Heismontørene har selv ikke tatt helt av etter å ha blitt millionærer, til tross for at de står på toppen av en nyinstallert heis i Norsk Tippings lolaler på Hamar.

– Dette er en typisk standard heis, sier Bertelsen på taket av heisen.

Sammen med Selvik startet Bertelsen selskapet Elevator i 2002. Et lønnsomt vekstselskap som for femte gang på rad er gaselle. I år har heisbedriften gjort dem til millionærer. I sommer solgte de selskapet for rundt 70 millioner kroner, etter det DN forstår, til det spanske storkonsernet Orona.

– Salgssummen er hemmelig, sier Selvik.

Tidligere har lokalpressen antydet 60 millioner kroner.

– Vet ikke hvor de fikk det tallet fra, sier Bertelsen.

Uansett beløp fikk han 51 prosent av totalpotten, mens Selvik mottok 32 prosent av den fastsatte summen. 17 prosent av salgssummen ble fordelt på 14 ansatte.

– Jeg har ikke brukt en krone fra aksjesalget, sier Bertelsen.

Han får et nikk av Selvik.

– Dette er ikke som å vinne i Lotto hvor man plutselig får en stor gevinst. Da tilbudet kom, gikk vi i tenkeboksen og jobbet deretter lenge med salgsprosessen og dets detaljer. Den eneste feiringen vi har gjort, var en middag sammen med dem som var med i prosessen, sier Selvik.

 

Felles mål med alle
De to heismontørene startet Elevator for å skape en bedrift hvor alle ansatte hadde et felles mål om å etablere en trygg og god arbeidsplass etter erf#229er med mange konflikter i bransjen.

Bertelsen opplyser at et viktig suksesskriterium var at de holdt seg til forretningsplanen og at de brukte god tid på å finne en solid leverandør.

– Vi tok kontakt med en av Europas største heisleverandører; spanske Orona og inngikk avtale med dem. Gjennom deres gode produkter og leveringsdyktighet har vi hatt en fantastisk utvikling.

Elevator har installert hundrevis av heiser fra det spanske konsernet.

– Nå leverer vi 100 heiser i året og vi har en serviceportefølje på 1300 heiser.

Sikrer heisbonus
I begynnelsen holdt de kostnadene nede og levde møysommelig.

– Vi fant billige lokaler, fikk gratis møbler, og levde på 150.000 kroner hver det første året, sier Bertelsen.

Etterhvert som oppdragsmengden steg økte de bemanningsstyrken og inviterte nyansatte på eiersiden og er nå opptatt av å rekruttere nye fagfolk.

– Og hvor mange konflikter har dere hatt med montørene?

– Ingen. Svært få av våre montører er organisert, sier Bertelsen og opplyser at de har inngått avtale med de spanske eierne at det skal utdeles bonus til de ansatte i henhold til driftsresultatet.

– Så nå har dere begynt på spanskkurs?

– Nei, nei, men vi har fått en spansk finanssjef, sier Bertelsen.

Fylkesprofilen: Havnet i Oslo-skyggen
Les også: Tåler regnværsdager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les alt om gasellene