Fra et lavt nivå da Dagens Næringsliv startet den årlige gasellejakten i 2003, har både Vest- og Aust-Agder hatt en gasellevekst godt over landsgjennomsnittet de senere årene, ifølge DNs sjefredaktør Amund Djuve.

Vest-Agder har nå 5,9 gaseller per 10.000 innbygger i Vest-Agder. Det er flere enn i både Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. Aust-Agder følger like bak med 4,9 gaseller per 10.000 innbyggere.

Gründeren Carl Aamodt (til høyre) i Aamodt Fiskeri i Søgne seilte til topps på gasellelisten for Vest-Agder. Til venstre DNs sjefredaktør Amund Djuve
Gründeren Carl Aamodt (til høyre) i Aamodt Fiskeri i Søgne seilte til topps på gasellelisten for Vest-Agder. Til venstre DNs sjefredaktør Amund Djuve (Foto: Jacob Buchard)

Også de to fylkeshovedstedene Arendal og Kristiansand har en gasellevekst over gjennomsnittet. I fjor hadde Arendal 3,5 gaseller per 10.000 innbyggere – i år 5,2. Kristiansand øker samtidig fra 5,3 til 6,3 per 10.00 innbyggere.

Prisdryss

Tirsdag ble årets gasellepriser delt ut til bruktbilforhandleren Arendal Bil i Aust-Agder og Aamodt Fiskeri i Vest-Agder.

Arendal Bil eies av fire brødre opprinnelig fra Irak. De tar mål av seg å bli Aust-Agders største innen kjøp og salg av bruktbiler og sikter mot en omsetning på 50–60 millioner kroner i år.

Gasellekonferansen for Vest- og Aust-Agder
01:08
Publisert:

– Alt handler om å være målrettet og jobbe hardt, sa Dani Faranso da han mottok prisen.

Carl Aamodt i Aamodt Fiskeri sikter også høyt. Bedriften har i dag tre fiskebåter og øker med ytterligere to nye båter på nyåret. Det vil si at selskapet øker antall ansatte fra 15 til over 40 og trolig vil nærme seg 200 millioner kroner i omsetning i 2019.

– Den store utfordringen er å holde kontroll med likviditeten, og det blir jo krevende når jeg hele tiden finner på nye ting, sa Aamodt da han mottok beviset på at han er årets gasellevinner i Vest-Agder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.