DN har siden 2003 presentert de råeste vekstbedriftene gjennom årlige gasellekåringer. I år vil vi rette ekstra oppmerksomheten mot de små og store grepene som har gjort det mulig å skape vekst og bli gasellebedrift.

– Vi lever i en tid der teknologi og endrede brukerpreferanser kan ta livet av bransjer eller bedrifter, men også legge grunnlag for nye. Derfor vil vi også kåre og vise frem innovative etablerte bedrifter som har gjennomført en omstilling og strategiendring som har gitt rakettvekst i moden alder, sier DNs sjefredaktør Amund Djuve.

Han har i en årrekke fulgt norske Gaselle-bedrifter tett og lagt merke til at det ikke bare er i oppstartsselskaper at det er høy grad av innovasjon.

– Vi har sett at denne type godt voksne bedrifter som har tenkt helt nytt, ikke minst på hvordan man utnytter ny teknologi, også kan bli gaseller, sier Djuve.

DN jakter nå trender og hverdagshistorier om dem som tør å tenke nytt. Innovasjonen kan være nye tjenester, produkter eller endringer i måten bedriften drives. Det sentrale er nyskaping som gir stor effekt.

Kriterier:

  • INNOVASJON: Prisen skal gå til noen som tør å satse nytt, enten gjennom endringer i en godt etablert bedrift, eller som utvikler helt nye tjenester eller produkter.
  • EFFEKT: Effekten av tiltaket vil telle tungt og bør være synlig i form av økt omsetning, lønnsomhet, miljøbesparelser eller fordeler for kunder eller samfunn.
  • LØNNSOM VEKST: Bedriften må være gaselle i 2021

Vinneren vil velges ut blant årets gaseller av en jury i samarbeid med DN Fremtid.

Sjekk om bedriften er gaselle

Lønnsomme selskaper som har opplevd rask vekst de siste årene kan sjekke om de er gaseller i år og fortelle om selskapet på www.min-gaselle.dn.no.

Gaselle-bedrifter som registrerer seg vil, i tillegg til innovasjonsprisen, kunne få en profilside på DN.no/gaselle og laste ned gasellediplom.

Les mer om gasellene og kriteriene på dn.no/gaselle(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.