– Så dere tror meg ikke? Jeg har tatovert strekkoder i skulderen.

Daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan knepper opp skjorten og viser frem et sett av vertikale streker, som er en konsekvens av det som har gjort selskapet til årets gaselle i Akershus.

Hva er gasellebedrifter, sjefredaktør Amund Djuve?
DNs sjefredaktør Amund Djuve forklarer hva en gasellebedrift er og hvorfor DN skriver om dem.
00:28
Publisert:

Sykepleier Stine Sæther ler.

– Da får vi se om strekkodene virker, sier hun og tar frem en skanner.

– Wow, den lyser jo rødt, sier Sæther.

– Ja, det er mitt mobilnummer. Kollegene minnet meg på at jeg hadde sagt at dersom vi klarer å få 100 kunder skulle jeg tatovere en strekkode etter at vi klarte det målet. Kona er ikke helt fornøyd da, sier Gregersen.

Endrer logistikken

De to står i et nytt lager hos Tønsbergregionen Legevakt. Her er logistikksystemet endret. Sykepleier Sæther er ikke lenger den ansvarlige som hele tiden må sjekke om plaster, sprøyter, bomullsproduktet tupfer eller annet skal bestilles.

Daglig leder i it-selskapet Ascan, Bjørn Gregersen viser frem sin tatoverte strekkode for sykepleier Stine Sæther i Tønsbergregionen Legevakt.
Daglig leder i it-selskapet Ascan, Bjørn Gregersen viser frem sin tatoverte strekkode for sykepleier Stine Sæther i Tønsbergregionen Legevakt. (Foto: Javad Parsa)

– Her har vi 327 produkter som er plassert i skuffer delt i indre og ytre kamre. Ved hjelp av enkle rutiner, blant annet ved hjelp av skanning, sørger systemet for at det går automatiske bestillinger til leverandørene. Og hver onsdag får vi tilført nye varer, sier Sæther.

Skapt på gangen

Systemet legevakten i Tønsberg bruker er det flere virksomheter i helsesektoren som har kjøpt inn. Selskapet bak produktet, Ascan, har på fire år vokst fra 1,4 millioner kroner til nesten 13,9 millioner i omsetning.

– I år er målet 20 millioner, sier Gregersen.

Det vil i så fall medføre en dobling i omsetningen på to år.

Bak programvareselskapet står fire tidligere it-konsulenter. Men det var tilfeldigheter som gjorde at de satset på skanningproduktet.

– Vi skulle lage en telefoniløsning for en stor grossist av medisinsk forbruksmateriell og sykepleieartikler. Da vi gikk ut av møterommet hørte vi fra gangen frustrasjon fra selskapets selgere over hvor lite systematiserte ordrene fra kundene var. Ideen ble skapt på gangen, sier Gregersen.

Han hadde en stund før fått tak i en skanner fra Motorola og sjekket innmaten.

– Jeg er nysgjerrig, og ville se hvordan systemet var bygd opp, sier Gregersen.

Internasjonal satsing

It-gründerne laget et nytt programvaresystem for logistikkløsninger av varer i helsesektoren med bruk av skanning.

– Vi laget en prototyp i 2010 og inngikk en avtale med grossistselskapet vi skulle lage telefoniløsninger for. Vår første pilotkunde var Lillestrøm bo- og behandlingssenter, sier Gregersen.

Systemet har fått navnet «Aktiv forsyning».

Sykepleier Stine Sæther i Tønsbergregionen Legevakt viser at når halvparten av et kammer er brukt opp, skannes strekkoden til varen for bestilling. Daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan står bak systemet som systematiserer bestillingene.
Sykepleier Stine Sæther i Tønsbergregionen Legevakt viser at når halvparten av et kammer er brukt opp, skannes strekkoden til varen for bestilling. Daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan står bak systemet som systematiserer bestillingene. (Foto: Javad Parsa)

– I dag har vi 150 kunder, alt fra legevakter, sykehus, sykehjem og offentlige institusjoner. Nå forbereder vi oss på å eksportere produktet til Sverige.

Gregersen mener at løsningen også passer for andre næringer.

– Da tenker jeg spesielt på hotell- og restaurantbransjen, sier Gregersen.

Selskapets leder har tro på fortsatt vekst.

– Vårt mål er en omsetning på 70 millioner i 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.