2000 varebiler får i år spesialtilpasset innredning fra Toolpack med alt fra skuffer, skap og reoler for hva det skal være av redskaper og deler man kan ha i en varebil. Forretningsideen har ført Toolpack helt til topps i gasellekåringen.

- Det var egentlig nok å vinne i Buskerud. At vi skulle vinne hele konkurransen, hadde vi ikke drømt om, sier Oseberg, som ankom prisutdelingen sammen med pappa Otto Oseberg.

- Jeg er kun med for å kaste skygge over arrangementet, sier faren og smiler bredt.

Les mer:Gasellevinneren Toolpack gjør stål til gull
Se tabell:Her er alle gasellene i Norge

- Dette systemet er som lego; du kan bygge nesten hva du vil, sier John Idar Oseberg.

Han understreker at det er faren som opprinnelig hadde ideen til det modulbaserte hyllesystemet.

- Jeg tar ikke hele æren for dette. Jeg har bare gjort jobben etterpå, sier Toolpack-sjefen.

Siden 2005 har selskapets omsetning økt fra en drøy million kroner til 32 millioner ifjor.

Rundt 2000 personer har deltatt på de 16 gasellekonferansene som i år er arrangert fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

 

DnB Nor-sjef Rune Bjerke hadde for anledningen åpnet pengebingen da han møtte landets supergründere under kåringen av årets gasellebedrift igår ettermiddag.

«Spør oss. Vi vil gjerne være med», sto det skrevet med store bokstaver på DnB Nors informasjonsstand i foajeen på Edderkoppen Teater i Oslo.

- Så langt i år har utlånsveksten til små- og mellomstore bedrifter vært flat, men vi har en ambisjon om reell vekst fremover, understreket Bjerke overfor DN.

Supergaselle fikk nei
Elektronikkingeniør Terje Hallan er gründer av Oslo-bedriften Smartoptics, som igår vant prisen for årets Oslo-gaselle. De siste fire årene har omsetningen steget med nesten 1400 prosent.

Hallan sier at han, på tross av supervekst og overskudd, møtte alt annet enn velvilje i DnB Nor da han før sommeren ønsket å øke Smartoptics' kredittrammer.

- Det var helt spesielt. Vi fikk nesten ikke lån i DnB Nor, sier Hallan.

Les mer:«Krisen har hjulpet oss»

Fra scenen på Edderkoppen innrømmet Rune Bjerke at finanskrisen i en kort periode nok påvirket bankenes utlånsvilje.

- Jeg vet at mange har opplevd bankene som gniene. Men når dere sitter med mange negative inntrykk, så skal dere vite at det ser mye lysere ut, sa Bjerke.

Han poengterer overfor DN at summen av margin- og rentenivå gjør at finansieringskostnaden til solide bedrifter er lav i dagens marked.

At enkelte bedrifter får avslag på lånesøknaden, er samtidig helt naturlig.

- Av og til kan det selvfølgelig oppstå situasjoner der man vurderer markedsutsiktene forskjellig, sier Bjerke.

Se tabell:Her er alle gasellene i Norge
Les mer:Gasellevinneren Toolpack gjør stål til gull
Les mer:«Krisen har hjulpet oss»
Les alt om gasellene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.