«Bryllup, Monica & Torstein 06.09. 2008» står det på et banner over den svarte sofaen på kontoret til MT-Byggteknikk på Stjørdal.

I rommet innenfor er det to kontorplasser. Monica sitter til venstre, ektemannen Torstein til høyre. Sammen utgjør de administrasjonen i MT-Byggteknikk.

De to bor sammen, eier like mye av bedriften, kjører til jobb sammen, leverer i barnehagen sammen, jobber sammen og kjører hjem sammen. Begge har tatt hverandres etternavn, og M’en i MT Byggteknikk, står for Monica, T’en for Torstein. På firmaets hjemmeside blir de besøkende møtt av et tett bilde av de to.

Når Torstein tenner seg en røyk på byggeplassen på Trondheim lufthavn Værnes, følger Monica på. De to er så samkjørte at hun gjerne fullfører setningene han startet på.

– Firmaet er vårt felles prosjekt, fastslår Torstein.

Prosjektet har vært så vellykket at MT Byggteknikk har klatret helt til topps og er beste vekstbedrift i Nord-Trøndelag, ifølge Dagens Næringslivs gasellekonkurranse.

Se video øverst i saken.

 

For kjedelig
Vinnerprosjektet så dagens lys etter at Midt-Norge Entreprenør gikk konkurs i 2008. Torstein var daglig leder og en av eierne, mens samboeren jobbet i selskapet.

– Vi bestemte oss raskt for at vi ville finne på noe sammen, forteller Monica.

Siden vi startet opp, har vi aldri tapt penger på et prosjekt, vi har heller aldri hatt likviditetsproblemer Torstein F. Iselvmo

Planen var å selge prosjekteringstjenester. samt tilby rådgiving innen interiør og eksteriør.

– Det ble for kjedelig å gå rundt på møter i fin dress, sier Torstein og sikter til at selskapet raskt begynte med betong-, mur- og snekkerarbeid på egen kjøl. Siden den gangen har Stjørdals-selskapet vært, og er, involvert i flere større bolig- og anleggsprosjekter. MT-Byggteknikk driver også med utleie av en mobilkran.

– Det er Torstein som kan faget, jeg ble bare giftet inn, smiler Monica.

Hun har i det daglige ansvaret for regnskap og lønn. Ektemannen er fagansvarlig og styreleder.

– Torstein lar meg få regne på anbud, noe jeg synes er råartig. Det viser også at han stoler på meg, sier 41-åringen.

MT-Byggteknikk har i dag 20 ansatte, og omsatte ifjor for drøyt 22 millioner. Overskuddet ble på en million kroner. I år ligger omsetningen an til å bikke 25 millioner kroner.

Liste:

Aldri tapt
Et par kilometer unna kontoret, på Værnes, venter flere MT-Byggteknikk-ansatte på et lass mørtel. Bilen skulle vært her for en time siden.

– Vi noterer tiden de er for sen, og tar opp det med mørtelleverandøren etterpå, forklarer Monica.

Både hun og ektemannen er veldig opptatt av å holde utgiftene nede.

– Vi må være nøkterne, og firmabil er et unødvendig frynsegode, det har ingen av våre ansatte. Vi har kjøpt en noen år gammel Toyota Hiace, som vi har pusset opp. Denne brukes på serviceoppdrag, forteller Torstein.

Alle ansatte har en prosjektbasert bonusordning, og både Monica og Torstein gir de ansatte mye av æren for suksessen.

– Siden vi startet opp, har vi aldri tapt penger på et prosjekt, vi har heller aldri hatt likviditetsproblemer, sånn sett er vi vel en dårlig bankkunde, sier Torstein.

Om kort tid slår han og kona av pc-ene sine og drar for å hente det aller beste de har sammen, datteren, i barnehagen.

  • Alle som oppfyller kriteriene til å bli gaselle blir plukket ut av AAA Soliditet. Det går ikke an å melde seg på.
  • Hvis organisasjonsnummeret av en eller annen grunn endres, for eksempel fordi organisasjonsformen endres, faller selskapet ut av gruppen som kan bli gaselle.
  • Rene eiendomsselskaper, investeringsselskaper offentlig forvaltning og holdingselskaper er blant selskapene som utelates.
  • Poengberegningen: Vekst i omsetning fra 2008 til 2009, fra 2009 til 2010 og fra 2010 til 2011 blir rangert. Det blir også veksten for hele perioden. Omsetningsveksten for hele perioden veier tyngst. Dessuten blir det tatt hensyn til rating (AAA Soliditets egen), og til eventuelle revisoranmerkninger.

Liste:
Fylkesprofil: Mona Grudt: – Trønderen er blitt trendy
Fylkesvinner Sør-Trøndelag: Gjør jobben for legen
Liste:
Les også: Andreas (31) ville skaffe seg billig snøbrettutsyr

Les alt om gasellene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.