På kontoret på Stord, med utsikt over havnen i Leirvik, sitter den tidligere grøftegraveren, tillitsmannen og konsernsjefen i Bravida. Rett over bordet står et velfylt barskap, og første spørsmål faller i grunnen helt naturlig:

– Er det restene fra spritsmuglingsturen fra Shetland?

– Hahaha, det var en fæl historie, tullete av meg. Jeg fikk 15.000 kroner i bot for det. Men, det var en ufattelig flott tur, ler Jan Kåre Pedersen.

Men nå er det ikke Bravida-fallskjermen og spritsmuglersaken Pedersen er opptatt. Det han vil snakke om, er den nye babyen Stord Dialog, årets gasellevinner i Hordaland.

«Fin fart»
– Stord Dialog var etablert da jeg kjøpte meg inn med en tredjedel. Egenkapitalen var tapt ved årsskiftet 2004-2005. Da gikk jeg inn med to millioner kroner og kjøpte ut de andre. Året etter hadde vi 17 millioner kroner i omsetning og positivt resultat. I 2006 hadde vi nærmere 38 millioner i omsetning og to millioner i resultat. Vi har fortsatt fin fart, og vi øker til 50 millioner i år med syv-åtte prosent i resultat, sånn som jeg tenker, sier Jan Kåre Pedersen.

Ideen er enkel: at selgerne blir best mulig på salg og kan selge nær sagt hva som helst. For det meste går det i ip-telefoni og mobilabonnementer, en ikke ukjent bransje for Pedersen.

– Du savner ikke Bravida?

– Jeg savner ikke eierne, men savner gode kolleger. Men her bestemmer jeg når jeg kommer og går, og jeg slipper all personalpolitikk – det er deilig.

«Føler presset»
Jan Kåre Pedersen har store ambisjoner for Stord Dialog, som i dag har fem callsentre: Stord, Bergen, Rosendal, Lillestrøm og i Alfaz del Pi i Spania.

– Vi skal videre, og jeg sysler med flere tanker. Websalg og annet salg, og et nytt mobilselskap på Vestlandet. Vi skal bli bedre på kvalitet, skaffe nye folk og nye satellitter andre steder. Vi ser på Sverige, flere plasser, sier han.

– Et nytt Chess?

– Vi får se, de var flinke. Vi er i tenkeboksen. Vi kan slutte å selge for andre og selge for oss selv. Vi tenker 60.000-70.000 abonnenter på 24 måneder. Tro kan flytte fjell, men jeg har ikke bestemt meg, sier Pedersen med et lurt smil om munnen.

– Så planene er egentlig klare?

– Sier ikke mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.