Israels regjering har godkjent avtalen mellom eierne av Leviathan-gassfeltet, som tillater utvikling av prosjektet uten av eierne behøver å redusere sitt eierskap, mot at de selger seg ned i andre eiendeler.

Det melder Reuters, ifølge bransjeavisen Upstream mandag.

Amerikanske Noble Energy og israelske Delek Group eier Leviathan, men har blitt hindret i å utvikle feltet fordi Israels konkurransemyndighet har hatt bekymringer for at kun to aktører vil kontrollere majoriteten av landets totale gassressurser.

Nå vil utviklingen imidlertid kunne gå videre, noe som ventes å bringe flere milliarder shekel i investeringer til Israel, ifølge regjeringen.

Må selge

En del av avtalen er at Noble og Delek må selge seg ut av andre eiendeler, blant annet Tamar, et felt som ifølge Reuters også er av betydelig størrelse.

Leviathan har estimerte reserver på rundt 22 billioner kubikkfot, og ligger an til å ha produksjonsstart i 2018 eller 2019. Israel vil da forsyne både Egypt og Jordan med gass verdt milliarder av dollar, samt dekke sitt eget behov.

Oslo-noterte BW Offshore var tidligere ventet å få tildelt kontrakten for levering av en FPSO til Leviathan, men selskapet solgte skipet som var planlagt for FPSO-konvertering da utbyggingsplanene ble lagt på is.

Les også:
- Dette ser ikke spesielt bra ut
NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om
Etter den søte kløe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.