Gazprom er i samtaler med norske myndigheter om en mulig eierandel i OMV Norge. Det skriver Upstream fredag.

Andelen i OMVs norske datterselskap henger sammen med en swap-avtale Gazprom og det østerrikske selskapet inngikk i april.

Den avtalen innebærer at OMV mottar en andel i utviklingen ved to blokker i Urengoyskoye-gassfeltet i Sibir, mot at OMV overfører deler av sine norske eiendeler til Gazprom.

Ønsker betydelig andel

Etter det Upstream erfarer, håper Gazprom å tilegne seg en betydelig eierandel i OMV Norge, som har andeler blant annet i Edvard Grieg- og Gudrun-feltene i Nordsjøen.

Olje- og energidepartementet ønsket ikke å bekrefte eller avkrefte at det fører diskusjoner med Gazprom. En talskvinne uttalte imidlertid at Gazprom ennå ikke er kvalifisert til å inneha norske lisenser, og at alle overføringer av lisenser eller deler av lisenser krever departementets godkjenning.

Gazprom ønsket ikke å kommentere saken, mens OMV ikke har besvart Upstreams henvendelser.

Les også:
125 dager etter at de startet, har de solgt 100 solcelleanlegg
Forsker: Sjenerøse offentlige ytelser i Norge gir høyt sykefravær og mange på trygd
Høye laksepriser: - Dette er en megatrend

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.