Høye finanskostnader sender Tor Olav Trøims Golar LNG grundig på minussiden i tredje kvartal. Likevel opprettholder rederiet kvartalsutbyttet på 0,45 dollar per aksje.

Det første produksjonsskipet for flytende naturgass skal være ferdig ombygd og settes i drift om halvannet år, i andre kvartal 2017. Alle avtaler for «GoFLNG Hilli»-prosjektet er nå undertegnet.

Kontrakten sikrer ifølge Golar-ledelsen et resultat før avskrivninger og renter på minimum 170 millioner dollar årlig. Regnestykket er basert på en kapasitetsutnyttelse på 50 prosent. Skipet er sikret arbeid i åtte år.

Nedskriver

Tidligere i år ble det inngått avtale om konvertering av gasstankeren «Gandria» til samme formål. Også «Gimi» er øremerket for ombygging til flytende gassproduksjon.

Netto finanskostnader på 126,5 millioner dollar sendte kvartalsresultatet i minus med 143 millioner dollar. Men mesteparten av dette skyldes ifølge selskapet tap på en såkalt total return swap-avtale og på rentebytteavtaler. Ingen av disse har noen kontanteffekt, opplyser rederiet.

Inkludert i finanspostene er også en nedskrivning på 15 millioner dollar på et lån til flotellselskapet PT Equinox.

Meglerhuset Arctic Securities lar seg ikke skremme av tapene og har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 100 dollar. På New York-børsen ble Golar LNG mandag omsatt for 26 dollar.

Kursfall

Kapasitetsutnyttelsen for de av rederiets skip som transporterer flytende naturgass økte i tredje kvartal fra 33 til 43 prosent.

Virksomheten innen flytende lagrings- og regassifiseringsterminaler ligger i søsterselskapet Golar Partners. Der har aksjekursen rast på grunn av svekkelsen i markedet for denne typen selskaper, såkalte master limited partnerships.

Men lange kontrakter for terminalene sikrer et årlig resultat på over 350 millioner dollar før avskrivninger og renter. Golar LNGs eierandel i Partners på 30,4 prosent ventes å gi et årlig utbytte på 43,7 millioner dollar.

bjorn.segrov@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

NHO: Flyseteavgiften vil føre til tap av flere tusen norske arbeidsplasser

- Skjer det noe, så får det mye, mye større utslag

Se DNTV: - Prøvde alt jeg kom over

– Prøvde alt jeg kom over
Isabel er 32 år gammel og narkoman. Hun begynte å ruse seg bare 10–11 år gammel.
02:26
Publisert: