De utenlandske investorene i Norges gassrørledning nedover kontinentet anker dommen fra Oslo tingrett i  den såkalt «Gassled-saken», ifølge en melding fredag.

Partnerne har saksøkt norske myndigheter for å ville senke prisene for gassleveranser gjennom distribusjonsnettet Gassled med inntil 90 prosent.

Den blåblå regjeringen godkjente i 2014 et forslag fra den rødgrønne regjeringen fra desember 2012 om å redusere prisene i det gigantiske undersjøiske rørsystemet fra 2016.

Gassleds investorer mener beslutningen, som skal ha kommet fullstendig overraskende på dem, kan koste dem 40 milliarder kroner i tapte inntekter, ifølge FT.

Bakgrunn: Saksøker norske myndigheter: Mener de går glipp av 40 mrd.

Anken er fremsatt av Solveig Gas Norway, som er eiet av den kanadiske pensjonskassen, Allianz Capital Partners og Abu Dhabis investeringsselskap. Infragas Norge og Silex Gas Norway, er også del av søksmålet.

Solveig Gas betalte omlag 32 milliarder kroner for en 44 prosent eierandel i Gassled i 2011 og 2012. Solveig Gas anslår inntektstapet til 1,8 milliarder dollar, ifølge Bloomberg News.

Njord Gas Infrastructure, som er et samarbeid mellom den sveitsiske banken UBS og CDC Infrastructure, et datterselskap av den statlige franske banken CDC, anker også. Njord eier åtte prosent i Gassled.

Oslo tingrett dømte i favør av Den norske stat i slutten av september etter Olje- og energidepartementets beslutning om å endre tariffreguleringen for Gassled.

Les også:
Aibel får ny kunde på sokkelen
Laveste pris for Gjelstens gardiner
Fornebu kan få 9000 nye boliger

Se DN Tv: Fra mesterkokk til forskningsprosjekt

Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann
Stjernekokk og triatlet Odd Ivar Solvold meldte seg som forsøkskanin.
02:52
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.